26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ask Photos: Αναζήτηση φωτογραφιών και s με φωνητικές ή γραπτές εντολές στο Google Photos

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google Photos θα αποκτήσει τη δυνατότητα φωνητικών και γραπτών προτροπών με επίγνωση του πλαισίου για την αναζήτηση συγκεκριμένων εικόνων ή λεπτομερειών μέσα σε εικόνες τους επόμενους μήνες.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2024, πρόκειται για μία από τις πολλές νέες λειτουργίες με AI που ενισχύουν την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων της Google. Το “Ask Photos” θα σας βοηθήσει να κοσκινίσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας Google Photos με τη δυνατότητα να λάβετε μοναδικές πτυχές αναγνώρισης και να τις χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ακριβώς την εικόνα που θέλετε ή χρειάζεστε.

Η νέα λειτουργία ξεπερνά την κανονική αναζήτηση εικόνων με το Gemini να είναι σε θέση να ανιχνεύει το περιεχόμενο της εικόνας. Η Google έδωσε ένα παράδειγμα πινακίδας αυτοκινήτου με μια προτροπή που ζητούσε να μάθει ποιος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός πινακίδας σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Οι φωτογραφίες ήταν στη συνέχεια σε θέση να αναγνωρίσουν και να δώσουν μια απάντηση με την πινακίδα που καθορίστηκε.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, το Gemini ήταν σε θέση να εντοπίσει πότε ένα παιδί μάθαινε κολύμπι με βάση τις εικόνες που υπήρχαν ήδη στη βιβλιοθήκη του χρήστη Google Photos. Αν και αυτό είναι εντυπωσιακό, συγκεκριμένα αναγνωριστικά όπως αυτό μπορεί να εξαρτώνται από το είδος του περιεχομένου που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας στη βιβλιοθήκη σας στο Google Photos.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “Ask Photos” και για τα s. Ωστόσο, η Google δεν έδειξε μια live επίδειξη ή ένα παράδειγμα αυτού σε δράση.

Το “Ask Photos” θα αρχίσει να κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες με προσωρινό χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας το “καλοκαίρι”. Δεν διευκρινίστηκε αν αυτό απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει ή αν θα είναι διαθέσιμο τοπικά στις συσκευές μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό