22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Apple Vision Pro 2: Φήμες το θέλουν να έρχεται με πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές οθόνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων δεν τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και η ομάδα της εταιρείας εκτιμά ότι αυτό οφείλεται στην τιμή του και όχι στη γενική έλλειψη ενδιαφέροντος της αγοράς για mixed-reality headsets.

Για αυτό το λόγο η Apple ετοιμάζεται να προσφέρει μια πολύ πιο προσιτή έκδοση του AR/VR headset, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφέρει επίσης πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τo κορεατικό The Elec, η Apple ψάχνει για προμηθευτές από την Κορέα όπως είναι η Samsung και από την Ιαπωνία όπως είναι η JDI και κατασκευαστές οθονών από την Ταϊβάν για τις φθηνότερες οθόνες Vision Pro.

Το Vision Pro $3.500 που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος προσφέρει την εντυπωσιακή πυκνότητα οθόνης 3.391 pixel ανά ίντσα (ppi), ωστόσο το δείγμα που έλαβε η Apple από τη JDI προσφέρει μόνο 1.500 ppi.

Αυτό δείχνει ότι η Apple είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς στις προδιαγραφές του Vision Pro, προκειμένου να το φέρει στην αγορά σε πολύ χαμηλότερη αρχική τιμή. Οι τρέχουσες οθόνες Vision Pro παρέχονται από τη Sony και είναι κατασκευασμένες με την αρκετά ακριβή τεχνολογία OLED σε πυρίτιο (OLEDoS), που τις καθιστά ελαφρύτερες και πιο ανθεκτικές.

Η JDI χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία οθόνης microOLED της Sony για το δείγμα που έδωσε στην Apple, αλλά η μείωση στο μισό της πυκνότητας των pixel πιθανώς σημαίνει ότι έχει εκτυπώσει τα pixel σε glass, αντί για ένα υπόστρωμα σιλικόνης.

Η μέθοδος παραγωγής OLED-on-glass είναι πολύ φθηνότερη και πιθανότατα επέτρεψε στην JDI να προσφέρει στην Apple σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

Η Apple ανέθεσε επίσης στη Samsung να της παράσχει ένα δείγμα, αλλά για τους Κορεάτες ο στόχος είναι να φτιάξουν μια micro οθόνη για το Vision Pro που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία OLEDoS, αλλά να το καταστήσει φθηνότερο μειώνοντας την πυκνότητα στα 1.700 ppi από τα 3.394 που είναι σήμερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό