13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Apple Mac Studio, ένα desktop τέρας επιδόσεων με M1 Ultra SoC και 128GB RAM – Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Για όσους περίμεναν ένα πιο δυνατό iMac ή Mac Pro για desktop χρήση που θα ενσωμάτωνε το νεότερο Μ1 Pro/Max chipset, η Apple έχει μια διαφορετική πρόταση, το Mac Studio.

Με εμφάνιση που παραπέμπει σε ένα πιο ψηλό Mac Mini, το Mac Studio είναι στην ουσία ο αντικαταστάτης του Mac Pro από τη στιγμή που η Apple αναφέρει ότι έχει 50% καλύτερες επιδόσεις αν μιλάμε για το μοντέλο με το 16πύρηνο Intel Xeon CPU.Ο λόγος είναι το M1 Ultra, το νέο SoC της Apple το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω φωτογραφία, υπόσχεται τρελές επιδόσεις, κατασκευασμένο πάντα με την αρχιτεκτονική των 5nm. Με βάση την παρουσίαση της Apple, το M1 Ultra αποτελείται από 20 πυρήνες, οι 16 των οποίων είναι υψηλής απόδοσης ενώ το memory bandwidth είναι στα 800 Gbps memory bandwidth, υποστηρίζοντας έως 128GB RAM. 

Η Apple ενσωματώνει πλήθος θυρών στο Mac Studio που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Αρχικά στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε δύο θύρες ThunderBold 4 καθώς και ένα SD Card reader. Τα αρχικά μοντέλα θα ενσωματώνουν το M1 Max SoC, με μια ακόμη διαφορά να βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος όπου οι δύο θύρες είναι USB Type-C. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει φυσικά το πίσω μέρος όπου υπάρχει μια θύρα δικτύου 10Gbps, δύο USB-A, τέσσερις ThunderBold 4, μία HDMI (αγνώστου έκδοσης) καθώς και μια θύρα ακουστικών 3.5 χιλιοστών. Υποστηρίζεται ακόμα Wi-Fi 6 (και όχι 6E) και Bluetooth 5.0. Πάνω στο Mac Studio μπορούν να συνδεθούν έως 4 Pro Display XDR οθόνες και φυσικά με τη νέα οθόνη Studio Display που ανακοίνωσε παράλληλα η Apple, κάνοντας το ιδανικό για επαγγελματίες με υψηλές απαιτήσεις.

Κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου όπως το iPhone SE 2022 και iPad Air 2022, με τιμή $1999 για το αρχικό μοντέλο που διαθέτει M1 Max SoC,  ενώ αυτό με το M1 Ultra ξεκινά από τα $3999 και μπορεί να φτάσει τα $7,999 με 8TB δίσκο και 128GB μνήμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό