20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Apple AR/VR headset: Με τροφοδοτικό τύπου MagSafe Battery Pack;

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές του 2023, ο αναλυτής Mark Gurman του Bloomberg είχε δηλώσει πως το headset μικτής πραγματικότητας θα κυκλοφορήσει με εξωτερικό σύστημα φόρτισης. Είχε πει πως η Apple ήθελε να μην ενσωματώσει τη μπαταρία γιατί ανησυχούσε για την υπερθέρμανση της συσκευής αλλά και για το βάρος της. Επιδίωκε να το κάνει ελαφρύτερο και άρα πιο άνετο στη χρήση.

Με το WWDC, όπου η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το headset, να πλησιάζει, ο Gurman μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένουμε από την εξωτερική μπαταρία του. Γράφοντας στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, λέει ότι η συσκευή, που φημολογείται ότι ονομάζεται “Reality Pro” ή “Reality One”, θα διαθέτει δύο θύρες: μια διεπαφή USB-C για μεταφορά δεδομένων και μια “νέα ιδιόκτητη υποδοχή φόρτισης”. Αυτό το τελευταίο θυμίζει τη θύρα τροφοδοσίας MagSafe που εισήγαγε πρόσφατα η Apple. Το συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο τροφοδοσίας φέρεται να διαθέτει μια στρογγυλή άκρη που συνδέεται μαγνητικά στα ακουστικά της Apple. Αφού τοποθετήσετε το καλώδιο, ο Gurman λέει ότι το περιστρέφετε για να ασφαλίσει στη θέση του.

Όσον αφορά στο τροφοδοτικό, είναι περίπου στο μέγεθος ενός iPhone και μοιάζει με το MagSafe Battery Pack της Apple. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εξάρτημα μπορεί να τροφοδοτήσει το wearable για έως και δύο ώρες με μία μόνο φόρτιση. Η επαναφόρτιση του πακέτου περιλαμβάνει ένα καλώδιο USB-C συνδεδεμένο σε μετασχηματιστή MacBook Pro. Ο Gurman εικάζει ότι η Apple θα επιτρέψει στους πελάτες να αγοράζουν επιπλέον πακέτα ξεχωριστά, καθώς ένα μεμονωμένο παρέχει τόσο μικρό χρόνο λειτουργίας.

Ο Gurman υπογραμμίζει πόσο προϊόν πρώτης γενιάς θα είναι το headset της Apple όταν κυκλοφορήσει. Η μέθοδος παροχής ενέργειας και η φημολογούμενη τιμή των 3.000 $ το κάνουν δύσκολο για κάποιον να φανταστεί πως ο μέσος καταναλωτής θα πάει να το αγοράσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό