18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Apple: Το AR/VR headset φαίνεται πως πλησιάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα η Apple παρουσίασε το επερχόμενο headset AR/VR στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δείχνοντας ότι το gear βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και το ντεμπούτο του μάλλον πλησιάζει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα, η Apple επιταχύνει την ανάπτυξη του λογισμικού του headset, με το λογισμικό αυτό να αναμένεται να ονομάζεται “RealityOS” ή για συντομία rOS.

Η εταιρεία εργάζεται πάνω στη συσκευή για χρόνια και πιστεύεται πως θα είναι ένα hybrid headset, με καμπυλωτό visor και και μαλακό πλέγμα που εφαρμόζει στο πρόσωπο. Το λουράκι που θα συγκρατεί το headset που μοιάζει με Apple Watch

Η Apple στοχεύει να το κάνει πιο ελαφρύ και πιο άνετο από άλλα headset AR/VR που κυκλοφορούν στην αγορά.Θα διαθέτει δύο οθόνες 4K micro-OLED, 15 μονάδες κάμερας, ισχυρούς επεξεργαστές ισοδύναμους με τα τσιπ της σειράς M, δυνατότητες παρακολούθησης ματιών, υποστήριξη χειρονομίας, χωρικό ήχο και άλλα χαρακτηριστικά. H τιμή του, όταν κυκλοφορήσει, θα είναι περίπου 3.000 δολάρια.

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι θα μπορούσαμε να δούμε το headset AR/VR ήδη από το τέλος του έτους, αν και η κυκλοφορία του για καταναλωτές δεν είναι προγραμματισμένη μέχρι το 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό