18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Ο Cook βρίσκεται στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει το Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και διεξάγεται ξανά, αφού η χώρα τερμάτισε τους ελέγχους της για την COVID στα τέλη του περασμένου έτους.

Εκτός από τον Cook, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, όπως η Pfizer και η BHP. «Η καινοτομία αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κουκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, καθώς η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέα ανερχόμενα κέντρα όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διευθύνεται από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn, διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 πυροδότησε αναταραχή των εργαζομένων.

Ο Cook επισκέφθηκε επίσης ένα κατάστημα της Apple στο Πεκίνο την Παρασκευή, φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό