16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Apple: Αντιμέτωπη με μηνύσεις γυναικών για την χρήση AirTag

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple αντιμετωπίζει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι “θλιβερά ανεπαρκείς και δεν κάνουν τίποτα για να προειδοποιήσουν τα άτομα εάν παρακολουθούνται.” Η άλλη γυναίκα στη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθήσει. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι τα AirTags θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, οι οποίες περιείχαν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και πολλά άλλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό