20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Angelina Jolie-Brad Pitt: Οι αποκαλύψεις και οι υποψίες για παράνομη υιοθεσία του γιου τους Maddox

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, 18:00

Τα πάνω κάτω θα φέρει στην οικογένεια της Angelina Jolie και του Brad Pitt το νέο ντοκιμαντέρ που με τίτλο «The Stolen Children» διερευνά τις παράνομες υιοθεσίες στην Καμπότζη, όπως αυτή του μικρού Μάντοξ, ο οποίος υιοθετήθηκε το 2002 από την διάσημη σταρ του Χόλιγουντ.

Η Angelina Jolie είναι μία από τους εκατοντάδες γονείς στις ΗΠΑ που υιοθέτησαν παιδιά από την φτωχή ασιατική χώρα, μέσω του πρακτορείου υιοθεσιών της Αμερικανίδας Λορίν Γκαλίντο, η οποία χρησιμοποιούσε παράνομα μέσα και πρακτικές, χωρίς να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες. Το 2004 η Γκαλίντο φυλακίστηκε με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων.

Η 21χρονη σκηνοθέτις του ερχόμενου ντοκιμαντέρ, Ελίζαμπεθ Τζέικομπς, είναι και η ίδια ένα παιδί που γεννήθηκε στην Καμπότζη και οι Αμερικανοί θετοί γονείς της την υιοθέτησαν μέσω του πρακτορείου της Γκαλίντο.

Η σκηνοθέτις προσπαθεί μέσω του ντοκιμαντέρ να αποδείξει πως «άνθρωποι» της Γκαλίντο ταξίδευαν σε φτωχές αγροτικές περιοχές της Καμπότζης για να πάρουν παιδιά από οικογένειες έναντι 100 δολαρίων! Μεταξύ των ετών 1997 και 2001 οι μισές υιοθεσίες παιδιών από την Καμπότζη στις ΗΠΑ – περίπου 800 σε σύνολο 1.600 υιοθεσιών – είχαν πραγματοποιηθεί μέσω του γραφείου της Γκαλίντο.

Εκείνη την περίοδο η Γκαλίντο μαζί με την αδελφή της, Λιν Ντέβιν, είχαν ιδρύσει το γραφείο υιοθεσιών Seattle International Adoptions και λίγο μετά την υιοθεσία του Μάντοξ από την Angelina Jolie, η μεν Γκαλίντο μπήκε φυλακή, στην δε αδελφή της επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 δολάρια, για πλαστογραφία εγγράφων τα οποία αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν στην Καμπότζη και υιοθετήθηκαν από οικογένειες στις ΗΠΑ.

Η σκηνοθέτις Ελίζαμπεθ Τζέικομπ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη προκειμένου να βρει πληροφορίες από τους ντόπιους, ώστε να αποκαλύψει την αλήθεια για τις χιλιάδες παράνομες υιοθεσίες στην χώρα, μεταξύ των οποίων η δική της και του Μάντοξ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό