31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Android 15: Bελτιώνει την υποστήριξη ακουστικών βαρυκοΐας με Bluetooth LE Audio

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Android υποστηρίζει ακουστικά βαρηκοΐας για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του αλλά η υποστήριξη έγινε πιο ουσιαστική το 2019 όταν η Google κυκλοφόρησε το Live Transcribe, μια λειτουργία που μεταγράφει τον ήχο σε πραγματικό χρόνο, ώστε κάθε χρήστης με προβλήματα ακοής να μπορεί να επικοινωνεί με γρήγορο και βολικό τρόπο, απλά διαβάζοντας το κείμενο στη συσκευή του.

Οι προσπάθειες βελτίωσης της προσβασιμότητας για χρήστες με απώλεια ακοής οδήγησαν επίσης την Google να δημιουργήσει το πρωτόκολλό της Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) και να συνεργαστεί με τη ReSound για την παραγωγή του πρώτου βοηθήματος Made for Android, του LiNX Quattro, την ίδια χρονιά.

Τώρα η Google θα φέρει σημαντικές  βελτιώσεις στις λειτουργίες Προσβασιμότητας Android με την πιο πρόσφατη έκδοση του Android. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει και εξηγήσει πώς το Android 15 θα διευκολύνει τους ανθρώπους να ακούν οτιδήποτε και ό,τι θέλουν, καθώς θα υποστηρίζει νέους τύπους ακουστικών βαρηκοΐας. Το Android 15 θα προσφέρει επίσης καλύτερες, ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες διαχείρισης ακουστικών βαρηκοΐας, καθιστώντας τις καλύτερες για όποιον τις χρειάζεται.

Όπως αναφέρθηκε από τον Mishaal Rahman για το Android Authority και δημοσιεύτηκε από την Google κατά τη φετινή I/O, οι νέες δυνατότητες που έρχονται στα ακουστικά βαρηκοΐας στο Android 15 θα επιτρέπουν στους χρήστες να ζευγαρώνουν και να ελέγχουν τα ακουστικά βαρηκοΐας τους με πρόσθετη υποστήριξη για κλήσεις hands-free, αλλάζοντας δώρα , προβολή των επιπέδων μπαταρίας και ένα νέο πλακίδιο Γρήγορων ρυθμίσεων για σύνδεση και αποσύνδεση συσκευών εν κινήσει.

Φυσικά, υπάρχει επίσης υποστήριξη για το Bluetooth LE Audio, το οποίο επιτρέπει τη ροή ήχου μέσω προϊόντων Bluetooth Low Energy. Ακόμα, το Android 15 περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Auracast, μια δυνατότητα Bluetooth που θα προσφέρει εξαιρετικές ηχητικές εμπειρίες, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τον ήχο σας με άλλους χρήστες.

Στο Android 15, θα υποστηρίξουμε ακουστικά βαρηκοΐας χρησιμοποιώντας τόσο LE Audio (LEA) όσο και Audio Streaming for Hearing Aid (ASHA). Προσθέτουμε επίσης ένα πλακίδιο Γρήγορων ρυθμίσεων με εύκολη πρόσβαση για σύνδεση και αποσύνδεση εν κινήσει.

Το νέο πλακίδιο Γρήγορων ρυθμίσεων για ακουστικά βαρηκοΐας είναι ήδη διαθέσιμο και λειτουργεί στο Android 15 Beta 2.

Παράλληλα, η επανασχεδιασμένη εφαρμογή Sound Notifications έχει ρυθμιστεί να παρέχει ακόμα καλύτερες ειδοποιήσεις για τις δραστηριότητες στο σπίτι σας. Ακόμα, η εξαιρετική δυνατότητα ζωντανής υπότιτλου, η οποία προσθέτει αυτόματα υπότιτλους σε βίντεο, podcast και ηχητικά μηνύματα, εύκολα προσβάσιμα από τον διακόπτη έντασης ήχου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό