20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Alpine A110 E-ternité. Το πρώτο δείγμα μίας ηλεκτρικής Alpine.

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέλλον της Alpine είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό γνωστό. Η γαλλική φίρμα θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική ακολουθώντας την γραμμή της μητρικής εταιρίας. Αργά ή γρήγορα λοιπόν, η Alpine θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό sports car αλλά μέχρι τότε και για να μας δώσει μία… θολή εικόνα για το τι να περιμένουμε, αποκαλύπτει την A110 E-ternité. Ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί τόσο ως προάγγελος όσο και ως κινητό εργαστήριο που θα βοηθήσει την Alpine να κατανοήσει και να εξελίξει την τεχνολογία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιστό στο DNA της. Επίσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η A110 E-ternité παρουσιάζεται στην 60η επέτειο της ιστορικής A110, ούτε ότι η Alpine επέλεξε να είναι αυτό το πρώτο cabriolet της ιστορίας της, άσχετα αν δεν θα περάσει ποτέ στην παραγωγή στην μορφή που την βλέπουμε.

Η ίδια η εταιρία περιγράφει την A110 E-ternité ως ένα “restomod” που λειτουργεί ως “γέφυρα ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν και το φιλόδοξο μέλλον”. Επί της ουσίας, είναι μία A110 από την οποία έχει αφαιρεθεί ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας και την θέση του έχει πάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 60 kWh και προέρχονται από το Renault Megane E-Tech αλλά η Alpine τις έχει… μοιράσει σε ολόκληρο το πάτωμα για βέλτιστη κατανομή βάρους. Βέλτιστη όχι με την έννοια του 50:50 αλλά με αυτήν της “προσομοίωσης” της βενζινοκίνητης έκδοσης. Ζυγίζουν 392 κιλά αλλά η συνολική αύξηση του βάρους του αυτοκινήτου είναι μόλις 258 κιλά με αποτέλεσμα η A110 E-ternité να ζυγίζει πλέον 1.378 κιλά – αν και ο στόχος για το αυτοκίνητο παραγωγής, όταν αυτό κυκλοφορήσει είναι γύρω στα 1.320 kg. Στον πίσω άξονα, ένας ηλεκτροκινητήρας 242 ίππων και 300 Nm ροπής επιτρέπει στο ηλεκτρικό sports car να επιταχύνει έως τα 100 km/h σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα, χρόνος που δεν απέχει πολύ από τα 4.2-4.4 δευτερόλεπτα των βενζινοκίνητων A110, και του χαρίζει τελική ταχύτητα της τάξης των 250 km/h.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι επειδή “δεν υπήρχε διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων in-house” η Alpine συνεργάστηκε με την Getrag ώστε να προσαρμόσουν το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της βενζινοκίνητης A110, στην A110 E-ternité. Με όλα αυτά, η Alpine έχει καταφέρει να κάνει το ηλεκτρικό πρωτότυπο να προσφέρει περί τα 420 χιλιόμετρα αυτονομίας – καθόλου άσχημα. Κατά τα άλλα και με εξαίρεση φυσικά την αφαίρεση της σταθερής οροφής και την αντικατάσταση της με μία αναδιπλούμενη που κατασκευάζεται (εν μέρει) από ανακυκλωμένα ανθρακονήματα, η A110 E-ternité δεν διαφέρει σε τίποτα από την βενζινοκίνητη αδερφή της. Το πρωτότυπο εξοπλίζεται μέχρι και με την standard οθόνη αφής, το κορυφαίο ηχοσύστημα και τον κλιματισμό της standard A110. Δεν θα είχε νόημα να ισχύει κάτι διαφορετικό άλλωστε, αφού η E-ternité είναι το μέλλον της Alpine και εφόσον το μέλλον πρέπει να δοκιμαστεί, η διαδικασία πρέπει να είναι ρεαλιστική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό