15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Alpine και Lotus διακόπτουν την συνεργασία τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεταμόρφωση της Alpine σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει και παρά το γεγονός ότι υπάρχει αναμφίβολα η στήριξη της Renault σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό, η δημιουργία συνεργασιών που θα ελαφρύνει το βάρος της διαδικασίας μέσα από την κοινή εξέλιξη εξαρτημάτων, τεχνολογιών κ.ά. δεν είναι κάτι που προσπερνάς αν δεν το δοκιμάσεις. Η Alpine το δοκίμασε με την Lotus υπογράφοντας ένα μνημόνιο συνεργασίας το 2021 αλλά όπως ανακοίνωσε, δεν θα προχωρήσει με την αγγλική εταιρία, τουλάχιστον όχι όσον αφορά στο μελλοντικό, αμιγώς ηλεκτρικό sports car που ήταν το κύριο αντικείμενο αυτής της συνεργασίας.

“Αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε με την από κοινού εξέλιξη ενός sports car με την Alpine. Αυτή είναι μία αμοιβαία απόφαση στην οποία καταλήξαμε φιλικά και θα συνεχίσουμε να συζητάμε μελλοντικές ευκαιρίες.“

Ανέφερε στην δήλωση της η Lotus, προσθέτοντας ότι εξαρχής η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας δεν αποτελεί εγγύηση ενός τελικού αποτελέσματος. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από 2 χρόνια, το αντικείμενο της συνεργασίας ήταν ο αμιγώς ηλεκτρικός αντικαταστάτης της Alpine A110, ο οποίος θα μοιραζόταν την αρχιτεκτονική και τεχνολογίες που προορίζονταν για τον πνευματικό διάδοχο της Lotus Elise. Στη θεωρία ο “γάμος” έμοιαζε ονειρικός αφού τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά σε φιλοσοφία και χαρακτήρα αλλά όπως όλα δείχνουν, η συνεργασία δεν θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Όπως ανέφερε η ίδια η Lotus όμως, δεν αποκλείεται οι δύο εταιρίες να συνεργαστούν στο μέλλον – ευκαιρίες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται καθώς οι δύο εταιρίες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό