22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Alpina B5 GT – Η άλλη όψη του νομίσματος…

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάπου εκεί έξω, υπάρχει κόσμος που θεωρεί την BMW M5 υπερβολικά… κοινή. Σε αυτούς απευθύνεται η θρυλική Alpina που αποφάσισε να λανσάρει την περιορισμένης παραγωγής B5 GT η οποία όχι μόνο εξοπλίζεται με τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα που έχει προσφέρει η γερμανική εταιρία στην ιστορία της, αλλά προσφέρει και το exclusivity που αναζητά κάποιος ο οποίος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περί τα €150.000 για ένα (πολύ) γρήγορο sedan.

Σε αντίθεση με την “βασική” B5, την B8 Gran Coupe και την XB7 με την οποία μοιράζεται τον ίδιο twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων, η B5 GT είναι σε θέση να προσφέρει 635 ίππους και 850 Nm ροπής. Η αύξηση στην απόδοση έγινε εφικτή χάρη στη νέα εισαγωγή αέρα, τις τροποποιημένες παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα στην ECU και την αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης ενώ ίδιο έχει παραμείνει το εκπληκτικό 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF που έχει την δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις. Κατά συνέπεια, η Alpina B5 GT επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 330 km/h – η Touring που επίσης είναι διαθέσιμη στη νέα, ειδική έκδοση, είναι λίγο πιο αργή στο σπριντ στα 100 km/h (3.6 δευτερόλεπτα) και “τερματίζει” λίγο νωρίτερα αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 322 km/h!

Την αύξηση στην ιπποδύναμη συνοδεύουν μία σειρά αναβαθμίσεων όπως η ενίσχυση της ακαμψίας του εμπρός μέρους και το σύστημα πέδησης της Brembo, το οποίο αποτελείται από δίσκους 395 χιλιοστών εμπρός και 398 χιλιοστών πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες που… φωλιάζει στις πολυάκτινες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Η Alpina ανακοίνωσε ότι η B5 GT θα είναι διαθέσιμη σε 8 διαφορετικά χρώματα και με Nappa ή Merino δερμάτινο σαλόνι ενώ από τον standard εξοπλισμό δεν λείπουν ούτε τα σπορ καθίσματα, ούτε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ούτε το premium ηχοσύστημα της Harman Kardon μεταξύ άλλων. Όπως είπαμε, η παραγωγή θα περιοριστεί στα 250 αυτοκίνητα με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει στη Γερμανία από €145.500 για την sedan έκδοση και από τα €148.500 για την Touring.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό