12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Alfa Romeo: Ετοιμάζει νέο sports car και μεγάλο sedan!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιθετική στρατηγική της Alfa Romeo ορθώς ξεκίνησε από ένα μοντέλο με δυνητικά υψηλούς όγκους παραγωγής (βλ. Tonale) και θα συνεχίσει βεβαίως στο ίδιο μήκος κύματος στο μέλλον αλλά οι ιθύνοντες της ιταλικής μάρκας αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται και λίγο πάθος. Λίγη καλώς εννοούμενη, τρέλα. Γι’ αυτό στα πλάνα της Alfa Romeo περιλαμβάνεται και ένα sports car, το οποίο μάλλον θα έρθει πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η καρδιά του να χτυπά με… διαφορετικό τρόπο από αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το πλάνο της Alfa Romeo, το sports car θα ερχόταν αργότερα μέσα στη δεκαετία, αφού η εταιρία είχε αποδείξει την πραγματική δυναμική της σε πιο λαοφιλή segments και καθώς έχει δηλώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της από το 2025, θα διέθετε ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Τα τελευταία δημοσιεύματα όμως αναφέρουν πως το sports car θα παρουσιαστεί (έστω και σε μορφή σκίτσων ή ενός concept) στις αρχές του 2023 ενώ ο επικεφαλής της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε πως υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια όσον αφορά στην μορφή του κινητήριου συνόλου του: πλήρως ηλεκτρικό ή αμιγώς βενζινοκίνητο! Το δίλημμα αυτό σημαίνει πως είτε η Alfa Romeo δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση της, που με την σειρά του αυτό σημαίνει πως το επερχόμενο μοντέλο δεν πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά σύντομα, είτε πως η απόφαση έχει παρθεί αλλά ο Imparato δεν θέλει να μας την αποκαλύψει. Όπως και να έχει, θα πάρουμε μία πρώτη γεύση μέσα στους επόμενους μήνες ενώ μαθαίνουμε πως το sports car δεν είναι το μοναδικό μοντέλο που απασχολεί την Alfa Romeo αυτό το χρονικό διάστημα καθώς ετοιμάζεται και ένα μεγάλο sedan, μεγαλύτερο από την Giulia, για το 2027.

Αυτό αναπόφευκτα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και ενώ θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, θα εστιάζει στις τεράστιες αγορές των Η.Π.Α. και της Κίνας όπου οι πελάτες προτιμούν τα μεγάλα οχήματα. Η επιλογή της μάρκας να μην δημιουργήσει ένα μεγάλο SUV παρότι η κατηγορία είναι εξαιρετικά δημοφιλής είναι απολύτως συνειδητή και βασίζεται τόσο στο γεγονός ότι τα sedans ταιριάζουν περισσότερο στο DNA της Alfa Romeo όσο και στην… φιλικότητα του συγκεκριμένου στιλ όσον αφορά στην αεροδυναμική – ένα στοιχείο που συνδέεται τόσο με την ποιότητα κύλισης όσο και με τις επιδόσεις αλλά και την εμβέλεια που θα προσφέρει η όποια μπαταρία. Όλα αυτά όμως είναι πιο μακρινά. Μέχρι τότε, η Alfa Romeo έχει υποσχεθεί ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο και αν εξαιρέσουμε την προσθήκη της plug-in υβριδικής έκδοσης της Tonale που αναμένεται τον ερχόμενο χειμώνα, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα compact SUV το 2024 για να καθιερώσει την εταιρία και σε πιο προσιτές κατηγορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό