28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Alfa Romeo – Αποχαιρετά την πινακίδα στο πλάι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί ώστε να αναγνωρίζει ως όμορφο, ασφαλές και θετικό σχεδόν οτιδήποτε έχει συμμετρία αλλά υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές στην ιστορία που μία μικρή δόση ασυμμετρίας έχει εντυπωθεί στην συνείδηση του κοινού ως κάτι κλασικό. Ένα χαρακτηριστικό που προσδίδει διαφορετικότητα και δεν αφαιρεί από την ομορφιά ενός παραδοσιακά ιταλικού σχήματος. Ο λόγος για την Alfa Romeo και την πινακίδα κυκλοφορίας που από το 1955 και σε πληθώρα διαφορετικών μοντέλων δεν τοποθετείται στο κέντρο  της μάσκας αλλά στο πλάι, δίπλα από το διάσημο “scudetto”. Όμως η ασυμμετρία αυτή σύντομα θα αποτελεί παρελθόν και δεν αναφερόμαστε μονάχα στην ολοκαίνουρια Junior (πρώην Milano) που παρουσιάστηκε με την πινακίδα κυκλοφορίας της χαμηλά, στο κέντρο του προφυλακτήρα.

“Δεν μπορούμε να βάζουμε την πινακίδα κυκλοφορίας στο πλάι πλέον εξαιτίας των κανονισμών ασφάλειας για τους πεζούς.“
Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos αναφερόμενος στους λεγόμενους “General Safety Regulations” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος. Ο Mesonero-Romanso αναγνωρίζει ότι κάποιο σκληροπυρηνικοί Alfisti που πιστεύουν ότι μία Alfa Romeo δεν είναι Alfa Romeo αν δεν έχει την πινακίδα στο πλάι δεν θα είναι ευχαριστημένοι αλλά υπάρχουν ήδη πολλά πανέμορφα μοντέλα με την πινακίδα στο κέντρο, όπως για παράδειγμα η Alfetta και η Giulia του 1968 που έχει στην συλλογή του το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας.

Εκτός από την Junior που έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της, η αλλαγή αυτή επηρεάζει και τις επερχόμενες Stelvio και Giulia που θα παρουσιαστούν το 2025 και το ’26 αντίστοιχα, με τον Mesonero-Romanos να επιβεβαιώνει ότι το design τους έχει οριστικοποιηθεί και περιλαμβάνει μία “νέα ερμηνεία” του κλασικού scudetto, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Εννοείται ότι ο αρχισχεδιαστής της Alfa Romeo δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, αρκούμενος στο να χαρακτηρίσει και τα δύο μοντέλα ως “φανταστικά” αλλά και να σχολιάσει ότι καθώς αμφότερα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και δεν θα έχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά στην ψύξη τους, θα διαθέτουν μία κλειστή γρίλια που με κάποιον τρόπο θα ενσωματώνει το scudetto. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος για να δούμε τι έχει ετοιμάσει η Alfa Romeo για την επόμενη γενιά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό