24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Alain Delon: Έφυγε από τη ζωή ο γόης του σινεμά σε ηλικία 88 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ηλικία 88 ετών και μετά πολλά προβλήματα υγείας, ο θρύλος του σινεμά, Alain Delon έφυγε από τη ζωή. Πρώτο trend ο θάνατος του ηθοποιού και στο ελληνικό Twitter/X

Μετά από πολλά προβλήματα υγείας κι ενώ από το 2022 επιθυμούσε να φύγει από τη ζωή με ευθανασία- κάτι που τελικά δεν έγινε- ο Alain Delon έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια.

Πριν μερικούς μήνες, ήταν η 33χρονη κόρη του Delon και ηθοποιός, Anouchka Delon, εκείνη που μας έδειξε πώς είναι ο πατέρας της με μια ανάρτηση στο Instagram όπου και μοιράστηκε μια φωτογραφία του μπαμπά της.

https://www.instagram.com/p/C9X7a7kgdh5/

Η κόρη του ηθοποιού είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Την Παρασκευή το πρωί έβγαλα φωτογραφία τον μπαμπά μου. Για μένα. Μια ανάμνηση των καιρών μας. Το να τρώω πρωινό μαζί του με κάνει να νιώθω ατέλειωτη ευγνωμοσύνη. Μοναδική στιγμή γλυκύτητας στον κτηνώδη κόσμο. Τον βρήκα όμορφο. Με το αιώνιο γαλάζιο, ατσάλινο, ζωντανό, μαχητικό βλέμμα του, που μου δίνει αφάνταστη δύναμη. Ο δικός μου αθάνατος. Του έδειξα τη φωτογραφία, τη βρήκε όμορφη, τόσο όμορφη που τον ρώτησα αν μπορώ να τη μοιραστώ μαζί σας, με το κοινό του που νοιάζεται γι’ αυτόν. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του, είναι εδώ. Και στις ανησυχίες σας απαντά: Μην ανησυχείτε».

Τα μεγάλα προβλήματα υγείας του Alain:

Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά αντιμετώπισε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και το 2019 υπέστη διπλό εγκεφαλικό.

Mιλώντας to 2022 στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο γιος του Dailon, Antony δήλωσε πως ο πατέρας του είχε λάβει την απόφαση για ευθανασία.

Η απόφαση του Αλέν Ντελόν να κάνει ευθανασία

«Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Αλέν Ντελόν κι είχε τονίσει:

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ηλικία και μετά, έχουμε το δικαίωμα να αφήνουν ήσυχα τον κόσμο χωρίς τη στήριξη της ιατρικής, είτε σε νοσηλεία είτε με συσκευές υποστήριξης της ζωής. Το να γερνάς, είναι φρικτό πράγμα».

O γυναίκες της ζωής του, τα παιδιά και οι μεταξύ τους διαμάχες

Στις 20 Μαρτίου 1959, ο Ντελόν αρραβωνιάστηκε την ηθοποιό Romy Schneider, την οποία γνώρισε όταν συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία Christine (1958). Μετά την πρώτη τους ταινία μαζί, το ζευγάρι έγινε εμβληματικό. Η Romy είχ ήδη πίσω της μια μεγάλη καριέρα και ο Ντελόν, που ήταν ανερχόμενο ταλέντο, είχαν το παρατσούκλι “les amants magnifiques” (οι υπέροχοι εραστές), “Les fiancés éternels” (αιώνιοι αρραβωνιαστικοί) και “les amants terrorles” (οι τρομεροί εραστές) λόγω της παθιασμένης και ταραχώδους σχέσης τους, με τους παπαράτσι να τους καταδιώκουν αμείλικτα.

Η οικογένεια της Romy παρέμεινε αντίθετη στην ένωσή τους ενώ το 1964, ο Ντελόν και η Σνάιντερ χώρισαν. Το 2018, ο Ντελόν ομολόγησε ότι η Ρόμι Σνάιντερ υπήρξε η αγάπη της ζωής του και το 2009, παραδέχτηκε τη λύπη του που δεν την παντρεύτηκε ποτέ.

Το 1962, η γερμανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο Nico 1962, γέννησε τον Christian Aaron Boulogne (Ari Päffgen) “Ari”, αλλά ο Ντελόν δεν αναγνώρισε ποτέ το παιδί ως δικό του. Ο Άρι μεγάλωσε κυρίως από τους γονείς του Ντελόν ενώ το 2001 και το 2019, η Boulogne προσπάθησε να μηνύσει τον Delon για νομική αναγνώριση της πατρότητας, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στις 13 Αυγούστου 1964, ο γόης Alain παντρεύτηκε τη Nathalie Barthélemy λόγω της εγκυμοσύνης της, η οποία έγινε δημόσια γνωστή και στη συνέχεια πήρε το όνομα Nathalie Delon. Ο γιος τους, Anthony Delon γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964. Η Nathalie αργότερα αποκάλυψε ότι η αγάπη του Delon για τη Romy Schneider παρέμενε μεγάλη, με τον Alain να εμφανίζει συχνά μια βαθιά θλίψη ενδεικτική ότι η καρδιά του ανήκε ακόμα στη Romy. Το ζευγάρι χώρισε στις 14 Φεβρουαρίου 1969.

Το 1987, ο Ντελόν γνώρισε το μοντέλο από την Ολλανδία, Rosalie van Breemen και απέκτησαν δύο παιδιά: την Anouchka Delon (25 Νοεμβρίου 1990) και τον Alain-Fabien Delon (18 Μαρτίου 1994). Η σχέση έληξε το 2001.

Μια καριέρα πολλών αστέρων

Ο ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 και πρωταγωνίστησε σε πάνω από εκατό ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Our Story”, “In the Bright Sun”, “Asterix στους Ολυμπιακούς Αγώνες” και πολλές άλλες. Κέρδισε επίσης πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Σεζάρ του 1985 για τον καλύτερο ηθοποιό για την ερμηνεία του στο “Notre histoire”.

Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου κέρδισε την Τιμητική Χρυσή Άρκτο και στο Φεστιβάλ των Καννών έλαβε τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

5 φράσεις του Alain Delon που ξεχώρισαν

Στην αγάπη, πρέπει να τολμάμε τα πάντα, αν αγαπάμε πραγματικά.

Ήξερα τα πάντα και έλαβα τα πάντα. Αλλά η πραγματική ευτυχία είναι να δίνεις.

Δεν είμαι σταρ. Είμαι ηθοποιός. Παλεύω χρόνια για να κάνω τον κόσμο να ξεχάσει ότι είμαι απλά ένα όμορφο αγόρι με όμορφο πρόσωπο. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά θα τον κερδίσω. Θέλω το κοινό να συνειδητοποιήσει ότι πάνω από όλα είμαι ηθοποιός, πολύ επαγγελματίας που λατρεύει κάθε λεπτό να βρίσκεται μπροστά στην κάμερα. Αλλά και κάποιος που γίνεται πολύ μίζερος τη στιγμή που ο σκηνοθέτης φωνάζει, cut.

Κάνω πολύ καλά τρία πράγματα: τη δουλειά μου, τις βλακείες και παιδιά.

Πιστεύεις στον Θεό, μετά δεν πιστεύεις πια και όταν έχεις μεγάλο πρόβλημα προσεύχεσαι έτσι κι αλλιώς

No1 trend στο X η είδηση θανάτου του Dailon

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό