21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

AirTag βοήθησε στη διάσωση σκύλου που χάθηκε στην πλημμύρα στην Καλιφόρνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το AirTag της Apple αυτή την εβδομάδα βοήθησε στη διάσωση ενός σκύλου που παρασύρθηκε από πλημμύρες στην Καλιφόρνια, οδηγώντας τους διασώστες στην τοποθεσία του. Όπως αναφέρει το ABC7, το αυστραλιανό Shepherd Seamus, ενός έτους, ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, παρασύρθηκε από τα νερά και έπλευσε γρήγορα μακριά.

Καθώς ο Seamus είχε ένα AirTag στο κολάρο του, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες του και εκείνοι με τη σειρά τους μπορούσαν να παρακολουθήσουν την τοποθεσία του.

Το δίκτυο αποχέτευσης είχε παρασύρει τον Seamus περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο όπου έκανε τη βόλτα του και είχε μείνει εγκλωβισμένος. Στη σελίδα της στο Facebook, η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας San Bernardino είπε ότι τόσο το Apple AirTag όσο και η συμβατική ID tag«βοήθησαν τους διασώστες και τους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν το κουτάβι και να τους επανενώσουν».

Η Apple δημιούργησε τα AirTag για την παρακολούθηση αντικειμένων και η εταιρεία δεν συνιστά τη χρήση τους για την παρακολούθηση κατοικίδιων ζώων, παιδιών ή άλλων ζωντανών πλασμάτων, επειδή απαιτούν τον εντοπισμό ενός κοντινού iPhone και δεν έχουν τη δική τους ενσωματωμένη λειτουργία παρακολούθησης GPS. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων από το να χρησιμοποιούν ‌AirTags στα ζώα τους, και υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από περιλαίμια, λουριά και άλλα αξεσουάρ για τον εξοπλισμό ενός κατοικίδιου με AirTag.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό