26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνεργασία με την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις εκπληκτικές δυνατότητες και ανέσεις που φέρνει η χρήση των συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη.

Τη νέα εποχή δυνατοτήτων που προσφέρουν τα τελευταία προϊόντα της Samsung με τεχνολογίες ΑΙ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσκεκλημένοι της Samsung Electronics Hellas και της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνεργασία με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες ΑΙ που ενσωματώνουν οι οικιακές συσκευές, τα smartphones και οι τηλεοράσεις της, μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.

Ο Hansoo Kim, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Από smartphones, μέχρι τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές, οι AI λειτουργίες είναι εδώ, διαθέσιμες για όλους. Είναι εδώ για να κάνουν τη ζωή μας άνετη και εύκολη και να μας επιτρέψουν να αφιερώσουμε χρόνο σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία για τον καθένα μας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου περιέγραψε την εμπειρία που έχει από τη χρήση των οικιακών συσκευών της Samsung στην κουζίνα που έχει διαμορφωθεί ειδικά για το «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε σχετικά: «Αυτήν την τηλεοπτική σεζόν ήμουν πάρα πολύ τυχερός και χαρούμενος, γιατί είχα αυτήν την κουζίνα. Το να κάνεις μέσα σε εφτά ή οχτώ λεπτά “ζωντανό” είναι πάρα πολύ δύσκολο, άρα οι συσκευές πρέπει να είναι έξυπνες και να ανταποκρίνονται άμεσα και αυτό το έκαναν για μένα με μεγάλη επιτυχία οι οικιακές συσκευές της Samsung».

Ο σεφ αναφέρθηκε στη χρήση της λειτουργίας AI Pro Cooking του εντοιχιζόμενου φούρνου Samsung BESPOKE NV7B7997AAK/U3, που χάρη στην εσωτερική του κάμερα, αναγνωρίζει το είδος του φαγητού και προσαρμόζει τη θερμοκρασία ψησίματος αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη λειτουργία προσφέρει επίσης τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης του φαγητού μέσω smartphone, τηλεόρασης ή ακόμα και μέσω της οθόνης του ψυγείου Samsung Hub. Εντυπωσιακή είναι επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του ψησίματος του φαγητού μέσα από την αποστολή μιας συνταγής, είτε από το smartphone είτε από το ψυγείο Hub στον πιο πάνω φούρνο.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσημα χθες στο «Πρωινό» ακόμα ένα προϊόν με τεχνολογία AI, το ψυγείο Samsung RB53DG703EB1EF που διαθέτει τη λειτουργία ΑΙ Energy Mode. Πλέον της τεχνητής νοημοσύνης, το νέο ψυγείο έρχεται εξοπλισμένο με τις τεχνολογία Metal Cooling και SpaceMax™, που παρέχουν All-around Cooling για διατήρηση της φρεσκάδας στα τρόφιμα και ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης τροφίμων αντίστοιχα.

Τη θέση τους στο πλατό για μια μέρα και για την παρουσίαση της ολοκληρωμένης εμπειρίας ενός σπιτιού εξοπλισμένου με οικιακές συσκευές τεχνητής νοημοσύνης είχαν επίσης τα παρακάτω προϊόντα:

Το πλυντήριο ρούχων Bespoke WW11DB7B94GBU4 που διαθέτει το πρόγραμμα AI Wash. Το AI Wash αναγνωρίζει τις υφές και το βάρος των υφασμάτων και προσαρμόζει την πλύση στον κατάλληλο χρόνο, κάνοντας χρήση της κατάλληλης ποσότητας απορρυπαντικού και μαλακτικούΤο στεγνωτήριο Bespoke DV7400B (DV90BB7445GBS6) που διαθέτει το πρόγραμμα AI Dry. Το πρόγραμμα αυτό προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα στεγνώσουν τα ρούχα, με στόχο ένα γρήγορο και ιδανικό στέγνωμα με τη μέγιστη προστασία του ρούχουΗ Bespoke Jet AI VS28C9784QK/GE, μία ισχυρή σκούπα χειρός με τεχνολογία AI που ανιχνεύει τον τύπο της επιφάνειας καθαρισμού και προσαρμόζει την απόδοσή της ανάλογα, ενώ σταματάει να λειτουργεί όταν δεχόμαστε τηλεφωνική κλήση, για να μπορούμε να λάβουμε το τηλεφώνημα. Επιπλέον, η σκούπα της Samsung εξασφαλίζει εξοικονόμηση της μπαταρίας με τη χρήση της λειτουργίας AI Cleaning

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις παραπάνω συσκευές υποστηρίζουν τη λειτουργία AI Energy mode. Αυτό επιτρέπει μια καλύτερη συνολικά παρακολούθηση και διαχείριση της κατανάλωσης της ενέργειας των οικιακών συσκευών ενός σπιτιού.

Ο Γιώργος Τσαούσης, Επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Ο ξεχωριστός σχεδιασμός των Bespoke οικιακών συσκευών της Samsung είναι γνωστός. Το εκλεπτυσμένο και premium design φαίνεται πως κλέβει την παράσταση – μέχρι να τεθούν οι συσκευές σε λειτουργία! Τότε η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και η συνδεσιμότητα μέσω SmartThings μαγεύουν με την άνεση και την ευκολία που φέρνουν στην καθημερινότητά μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό