21.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

AC Cobra GT Coupe με έως 800+ άλογα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα αυτοκίνητο με χαμηλό βάρος, μικρό μεταξόνιο και τεράστια ιπποδύναμη είναι εξ ορισμού τρομακτικό. Μπορεί να είναι τρομερά διασκεδαστικό και τρομερά γρήγορο αλλά οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης “τρόμος” δεν θα μπορούσε να λείπει από όποιο επίθετο το περιγράφει. Η AC Cobra ίσως να είναι ένα από τα πιο τρομακτικά αυτοκίνητα από την αυθεντική, έως την αναβίωση της πριν από 14 μήνες περίπου και η AC Cobra GT Coupe, σίγουρα χτίζει πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό εμπλουτίζοντας την γκάμα με μία ακόμα πιο ειδική έκδοση, με ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Όπως και η Roadster του 2023, έτσι και η Coupe χρησιμοποιεί ένα αλουμινένιο, σωληνωτό πλαίσιο με “εξαιρετική στρεπτική ακαμψία” ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πανάλαφρο carbon ώστε το βάρος να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Παρά την σημαντική αύξηση στις διαστάσεις σε σύγκριση με την αυθεντική Cobra της δεκαετίας του ’60, η νέα Cobra GT Coupe στοχεύει σε βάρος που δεν θα υπερβαίνει τα 1.450 κιλά ενώ κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει αρκετός χώρος (και αρκετή τρέλα στα γραφεία της εταιρίας) ώστε να φιλοξενηθεί ένας 5-λιτρος, V8 βενζινοκινητήρας. Αυτός, σε ατμοσφαιρική μορφή είναι ικανός για κάτι περισσότερο από 450 άλογα που αν είμαστε ειλικρινείς, ήδη είναι αρκετά για ένα τέτοιο όχημα. Η αγγλική εταιρία όμως δεν σταματά εκεί. Αντιθέτως, τοποθετεί έναν supercharger που σε συνδυασμό με περαιτέρω αναβαθμίσεις αυξάνει την ιπποδύναμη στα 730 άλογα ενώ αν είσαι αρκετά παρανοϊκός, αρκετά πλούσιος και αρκετά γρήγορος στην λήψη αποφάσεων που ενδεχομένως να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική σου ακεραιότητα, η AC προσφέρει και μία έκδοση με 810 άλογα. Η παραγωγή της τελευταίας θα περιοριστεί στα 99 αυτοκίνητα και σύμφωνα με τον κατασκευαστή απευθύνεται σε ανθρώπους με πολύ ιδιαίτερα γούστα και πολύ εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Η έμπνευση πίσω από την δημιουργία της AC Cobra GT Coupe προέρχεται από την ίδια την ιστορία της εταιρίας και πιο συγκεκριμένα από την AC A98, μία coupe έκδοση της Cobra που σχεδιάστηκε για να λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η αγγλική μάρκα αποφάσισε να δοκιμάσει το αγωνιστικό της στον Μ1 αυτοκινητόδρομο όπου και σημείωσε μέγιστη ταχύτητα της τάξης των 300 km/h περίπου και σύμφωνα με τον θρύλο, αυτό ακριβώς το γεγονός οδήγησε την αγγλική κυβέρνηση στην θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας 70 μιλίων ανά ώρα στους αυτοκινητοδρόμους προσωρινά το 1965 και μόνιμα από το 1967. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι περισσότερο από ένας θρύλος καθώς όπως συμβαίνει συνήθως η πραγματικότητα είναι σημαντικά πιο βαρετή αλλά όπως και να έχει, είναι ένας θρύλος που προσθέτει στο όνομα της AC Cobra GT Coupe.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό