16.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθη ο πρώην CEO

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, ο ερωτικός σύντροφός του και ένας τρίτος άνδρας συνελήφθησαν την Τρίτη με την κατηγορία ότι προσέλκυαν άνδρες σε σεξουαλικά πάρτι που διοργανώνονταν σε όλο τον κόσμο, μερικές φορές με την υπόσχεση να γίνουν μοντέλα για την εταιρεία τους.

Ο Τζέφρις, ο σύντροφός του Μάθιου Σμιθ και ο υπάλληλός τους Τζέιμς Τζέικομπσον διηύθυναν μια διεθνή επιχείρηση εμπορίας σεξ και πορνείας από το 2008 έως το 2015, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Τζέφρις, τον πλούτο του και ένα δίκτυο οικιακών υπαλλήλων για να εκπληρώσουν τις σεξουαλικές επιθυμίες του ζευγαριού και να τα κρατήσουν όλα μυστικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν.

«Σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και να εξαναγκάσει άλλους χρησιμοποιώντας το λεγόμενο σύστημα του casting couch, αυτή η υπόθεση θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση – ετοιμαστείτε να ανταλλάξετε αυτόν τον καναπέ με ένα κρεβάτι στην ομοσπονδιακή φυλακή», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπρούκλιν Μπρέον Πιρς σε συνέντευξη Τύπου. «Η σεξουαλική εκμετάλλευση ευάλωτων ανθρώπινων όντων αποτελεί έγκλημα. Και το να το κάνεις με το να κρεμάς όνειρα για ένα μέλλον στη μόδα και το μόντελινγκ δεν είναι κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε.

Mike Jeffries, Former Abercrombie CEO, Arrested in Sex Trafficking Case

Numerous aspiring male models accused the fashion executive of sexual exploitation in a BBC investigation last year.

More: https://t.co/U7cTnycybx pic.twitter.com/QsAYqmCgs9

— Rolling Stone (@RollingStone) October 22, 2024

Οι κατηγορίες ακολουθούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, που διατυπώθηκαν σε αγωγές και στα μέσα ενημέρωσης, από νέους ανθρώπους που είπαν ότι ο Τζέφρις υποσχέθηκε δουλειά ως μοντέλο και στη συνέχεια τους πίεσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο δικηγόρος του Τζέφρις, Μπράιαν Μπίμπερ, δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο AP ότι «θα απαντήσει λεπτομερώς στους ισχυρισμούς μετά την αποσφράγιση του κατηγορητηρίου και όταν κριθεί σκόπιμο, αλλά σκοπεύει να το κάνει στο δικαστήριο – όχι στα μέσα ενημέρωσης». Ο Τζέφρις και ο Σμιθ συνελήφθησαν στη Φλόριντα και επρόκειτο να εμφανιστούν αρχικά στο δικαστήριο το απόγευμα της Τρίτης στο Γουέστ Παλμ Μπιτς. Ο Τζέικομπσον συνελήφθη στο Ουισκόνσιν και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στο Σεντ Πολ της Μινεσότα.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ με έδρα το Μπρούκλιν Μπρέον Πις και αξιωματούχοι του FBI και της αστυνομίας επρόκειτο να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης.

Το κατηγορητήριο

Οι Τζέφρις, Σμιθ και Τζέικομπσον κατηγορούνται για sex trafficking και διακρατική πορνεία που αφορά 15 μη κατονομαζόμενους κατήγορους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πλήρωσαν δεκάδες άνδρες για να ταξιδέψουν εντός των ΗΠΑ και διεθνώς σε σεξουαλικά πάρτι για να κάνουν σεξ επί πληρωμή μαζί τους και με άλλους άνδρες στη Νέα Υόρκη και σε ξενοδοχεία στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Μαρόκο και το Σεν Μπαρτς. Οι άνδρες δεν είχαν ενημερωθεί για όλα όσα θα περιείχαν οι εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις σεξουαλικές πρακτικές στις οποίες θα έπρεπε να εμπλακούν, και τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα ρούχα και τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και να υπογράψουν συμφωνίες μη αποκάλυψης μετά, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι έκαναν τους άνδρες να πιστέψουν ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα βοηθούσε την καριέρα τους, συμπεριλαμβανομένων των πιθανοτήτων τους να πάρουν δουλειές μοντέλων της Abercrombie – ή ότι η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να βλάψει τις προοπτικές τους, αναφέρει το κατηγορητήριο. Είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνδρες έλαβαν δρομολόγια που έμοιαζαν με αυτά που συχνά στέλνονται σε μοντέλα για φωτογραφήσεις, αφήνοντας τους άνδρες στο σκοτάδι σχετικά με το τι υπογράφονταν.

Το ρεπορτάζ του BBC που οδήγησε την Abercrombie & Fitch σε έρευνα

Ο Τζέφρις έγινε διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch το 1992 και αποχώρησε το 2014. Η εταιρεία με έδρα το Νιου Όλμπανι του Οχάιο αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψή του.

Η Abercrombie δήλωσε πέρυσι ότι προσέλαβε εξωτερικό δικηγορικό γραφείο για να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα μετά την προβολή ρεπορτάζ για παρόμοιες καταγγελίες από το BBC.

Στην έρευνα του BBC συμμετείχαν δώδεκα άνδρες που περιέγραψαν ότι βρίσκονταν σε εκδηλώσεις που περιλάμβαναν σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες, όπως είπαν, είχαν σκηνοθετήσει ο Τζέφρις και ο Σμιθ, συχνά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη και σε ξενοδοχεία στο Λονδίνο, το Παρίσι και αλλού.

Η έκθεση του BBC περιέγραφε επίσης τον Jacobson ως μεσάζοντα που στρατολογούσε άνδρες για τις εκδηλώσεις. Είχε πει τότε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν είχε εμπλακεί και δεν γνώριζε για «οποιαδήποτε εξαναγκαστική, παραπλανητική ή βίαιη συμπεριφορά».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό