29.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ABBA: Ανακηρύχθηκαν Ιππότες από τον βασιλιά Κάρολο XVI Γουστάβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ανιέτα Φέλτσκογκ, ο Μπιορν Ουλβέους, ο Μπένι Άντερσονκαι η Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ του συγκροτήματος ABBA έλαβαν την  υψηλότερη τιμή στην πατρίδα τους, τη Σουηδία.

Στα μέλη του ποπ συγκροτήματος απονεμήθηκε το παράσημο του το «Βασιλικού Τάγματος της Βάσα» για τα επιτεύγματά τους στη σουηδική και διεθνή μουσική ζωή. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για τους ABBA αλλά και για τη χώρα καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που δόθηκαν τα πρώτα παράσημα του «Τάγματος του Βάσα».

Οι ABBA, πιο γνωστοί για τα επιτυχημένα τραγούδια “Mamma Mia!” και το “Dancing Queen”, έγιναν γνωστοί μετά τη νίκη τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το τραγούδι “Waterloo”.

Το 2005, το «Waterloo» επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού, καθιστώντας το γκρουπ ως ένα από τα πιο επιδραστικά στην ιστορία του.

Αν και τα μέλη του σουηδικού συγκροτήματος δεν έχουν εμφανιστεί μαζί ζωντανά εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κυκλοφόρησαν το 2021 το άλμπουμ «Voyage».

Η τελετή έλαβε χώρα στο στο Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης και εκτος των ABBA, ο βασιλιάς Κάρολος XVI Γουστάβος τίμησε άλλους 12 ανθρώπους που νωρίτερα φέτος είχαν προτείνει το κοινό και η Σουηδική Κυβέρνηση.

Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος ABBA έλαβαν το παράσημο του «Βασιλικού Τάγματος Vasa» από τον βασιλιά της Σουηδίας Κάρολο Γουσταύο και τη βασίλισσα Σύλβια σε τελετή στο Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης

ΑΠΕ ΜΠΕ

Το Βασιλικό Τάγμα της Βάσα, το οποίο απονέμεται σε αναγνώριση προσωπικών προσπαθειών για τη Σουηδία ή για τα σουηδικά συμφέροντα, καθώς και για την επιτυχή εκτέλεση δημόσιων καθηκόντων και αποστολών, ήταν αδρανές μέχρι τα τέλη του 2022, οπότε και επανενεργοποιήθηκε μετά από κανονισμούς που άνοιξαν και πάλι τα Βασιλικά Τάγματα στους Σουηδούς πολίτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό