20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Aυτό θα μπορούσε να είναι το Tesla Model 2

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημειώνει η Τesla σε όλο τον κόσμο (λίγο έλειψε για να περάσει το 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στο 2021) και με βάση τα δεδομένα που δημιουργούν τα δύο νέα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ και -κυρίως- στην Γερμανία, πολλοί περιμένουν μία ακόμα κίνηση-ματ από την αμερικάνικη εταιρία.
Μέχρι τώρα η βάση της γκάμας της και το πιο δημοφιλές μοντέλο σε πωλήσεις ήταν το Model 3. Και αρκετοί υποστηρίζουν ότι εκεί θα πρέπεινα σταματά η Tesla καθώς δεν θα πρέπει να πέσει πιο χαμηλά σε επίπεδο τιμών και status των μοντέλων.Την ίδια στιγμή όμως οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές κάνουν μεγάλα σχέδια για την επέκτασή τους στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας και σε μικρότερες κατηγορίες. Και εκεί η Tesla έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της χωρίς όμως να έχει προχωρήσει περισσότερο.

Το Tesla Model 2 όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, αν ποτέ υπάρξει, θα είναι ένα αυτοκίνητο με κόστος κάτω από τα 25.000 δολάρια στην Αμερική ή τα 25.000 ευρώ στην Ευρώπη.
Θα είναι δηλαδή ένα άμεσα ανταγωνιστικό μοντέλο του VW ID. 3 ή των πολλών άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα έρθουν μέσα στο επόμενο διάστημα από το γκρουπ Stellantis, την Renault και άλλους.
Μέχρι να δούμε το Model 2 στην πραγματικότητα, οι συνάδελφοι από το ρωσικό kolesa.ru έχουν δημιουργήσει μία πετυχημένη ψηφιακή προσέγγιση. Και μιας και οι συγκεκριμένοι σχεδιαστές σπάνια πέφτουν έξω, παίρνουμε μία καλή ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι το Model 2.
To Model 2, αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία μετά το 2023, καθώς η Tesla θέλει να προλάβει την Χiaomi και άλλες κινέζικες εταιρίες, έτσι ώστε να μην χάσει το τρένο της αγοράς της Κίνας. Με βασική αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα και με αρκετά χαμηλό κόστος, αναμένεται να ανεβάσει εκθετικά τις πωλήσεις της εταιρίας, και να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό