19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Aυτό είναι το… περίπου ηλεκτρικό Audi RS Q E-Tron για το Ράλι Ντακάρ 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ με ένα πρωτότυπο το οποίο έχει μία πολύ ιδιαίτερη και μάλλον αρκετά σύνθετη τεχνολογική υπόσταση σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης.
Παρά το όνομα e-Tron δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό, καθώς είναι προφανές ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να συμμετέχουν σε τέτοιου τύπου αγώνες.

Από την άλλη όμως είναι κατά κύριο λόγο ηλεκτρικό, η λειτουργία όμως του οποίου υποστηρίζεται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, με προϋπηρεσία στα αγωνιστικά του DTM.
Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι, ο δίλιτρος κινητήρας TSI χρησιμεύει σαν range extender παρέχοντας την δύναμή του για να φορτίσει τις μπαταρίες, οι οποίες με την σειρά τους δίνουν ισχύ σε δύο ηλεκτροκινητήρες έναν σε κάθε άξονα.

Η συνολική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων φθάνει στα 680 άλογα ενώ η μπαταρία των 50 kWh ζυγίζει 370 κιλά. Στην όλη διάταξη να προσθέσουμε και ένα μεγάλο ρεζερβουάρ των 295 λίτρων το οποίο είναι τοποθετημένο πίσω από τον οδηγό, με το συνολικό βάρος να είναι τουλάχιστον στα 2.000 κιλά όπως επιβάλουν οι κανονισμοί του Dakar.
Τώρα ποιος ο λόγος για να εξελίσσεται όλο αυτό το πολύπλοκο αγωνιστικό υπόβαθρο, η Audi υποστηρίζει ότι οι εκπομπές ρύπων είναι ιδιαίτερα χαμηλές και έτσι δείχνει τον δρόμο για το πως και ράλι όπως αυτό του Dakar θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πιο οικολογικό προφίλ.

Προς το παρόν το αγωνιστικό της εταιρίας κάνει τις δοκιμές του και τις δημόσιες σχέσεις του, αναδεικνύοντας πέρα από την τεχνολογική υπεροχή της εταιρίας και το θάρρος της να εμπλακεί σε μία διαδικασία στην οποία δεν έχει καθόλου προϊστορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό