16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Aυτό είναι το απίστευτο Skoda Octavia RS που είχε πιάσει τα 366 χλμ/ώρα! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Mία μάλλον ξεχασμένη πτυχή της ιστορίας της Skoda και του Octavia επαναφέρει στο προσκήνιο η ίδια η εταιρία, με την επαναφορά στην ζωή του RS με το οποίο είχε σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής με δίλιτρο κινητήρα.
Το συγκεκριμένο Octavia RS ήταν εφοδιασμένο με τον κλασικό δίλιτρο κινητήρα του γκρουπ, είχε όμως πολύ μεγαλύτερη τουρμπίνα της Garrett, μεγαλύτερο intercooler, αγωνιστικά λάδια, νέα χαρτογράφηση στον εγκέφαλο και πολλά ακόμα.
Η απόδοσή του έφθανε στα 600 άλογα και για να πετύχει το ρεκόρ στο Boneville Salt Lakes είχε δεχτεί και άλλες επεμβάσεις, όπως χαμήλωμα κατά 8 πόντους, τροχούς 15 ιντσών με ειδικά ελαστικά της Goodyear (τα οποία είχαν και ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα), ενώ ήταν εφοδιασμένο και με αλεξίπτωτο για το φρενάρισμα.

Στις 19 Αυγούστου του 2011 έκανε την προσπάθεια για το ρεκόρ καταφέρνοντας να φθάσει στα 366 χλμ/ώρα, αρκετά περισσότερα ακόμα και από τα hypercars της εποχής του.Πάντως το ρεκόρ για αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα το έχει από τις 14 Αυγούστου πέρσι ο George Poteet με ένα custom δημιούργημα των 3.156 ίππων που κατάφερε να σημειώσει μέγιστη ταχύτητα στα 775 χλμ/ώρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό