20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Aυτός είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος του Toyota MR2;

Ειδήσεις Ελλάδα

Aνάμεσα στα πολλά ηλεκτρικά πρωτότυπα που παρουσίασε η Τoyota και η Lexus, υπήρχε και ένα πολύ ενδιαφέρον σπορ διθέσιο μοντέλο, με την απλή κωδική ονομασία GR Sports.
Το ενδιαφέρον προκύπτει από τις αναλογίες του και την γενικότερη προσέγγιση που θυμίζει κεντρομήχανο μοντέλο. Κάτι που έκανε πολλούς να αρχίσουν να μιλούν για τον διάδοχο του ΜR2 στην ηλεκτρική εποχή.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες θυμίζει έντονα σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο και οροφή τύπου targa.
Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο εμπρός μέρος με έντονο αεροδυναμικό πακέτο και ανάγλυφες επιφάνειες. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα μεγάλο σπόιλερ που θυμίζει έντονα εκείνο της Ferrari FXX.

O πρόεδρος της εταιρίας Αkio Toyoda δεν έδωσε κάποια πιο ξεκάθαρα στοιχεία για το συγκεκριμένο πρωτότυπο και αν όντως θα βγει στην παραγωγή κάποια στιγμή μέχρι το 2030.
Αν όντως γίνει θα έχει ηλεκτρικά μοτέρ στο πίσω μέρος και πιθανόν μία διαφορετική τοποθέτηση της μπαταρίας, με τη μάζα συγκεντρωμένη πιο κοντά στο κέντρο έτσι ώστε να φέρει χαμηλά και την θέση οδήγησης.

Η Toyota είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει τις πιο σύγχρονες και ελαφρές μπαταρίες solid state. Το σήμα πάντως σε μαύρο και κόκκινο χρώμα στον εμπρός προφυλακτήρα δείχνει ότι το project έχει “χρεωθεί” στην Gazoo Racing, οπότε υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να το δούμε τελικά και στην παραγωγή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό