24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aυτή είναι και επίσημα η ευρωπαϊκή Toyota Corolla Cross

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας ήδη κάνει την εμφάνισή της στην ιαπωνική αγορά, η υπερυψωμένη και πιο περιπετειώδης εκδοχή της Corolla θα έρθει και στην Ευρώπη.
Με την ονομασία Corolla Cross επεκτείνει την γκάμα των SUV της εταιρίας και ανοίγει μία νέα σελίδα στην μακρά ιστορία της Corolla.

Σε σχέση με την ιαπωνική έκδοση, οι διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα είναι εξαιρετικά περιορισμένες κάτι που συμβαίνει και στην καμπίνα.
Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις της, το μήκος θα είναι στα 4,46 μέτρα, αρκετά μεγαλύτερη από το νέο Υaris Cross αλλά και ελαφρά πιο μακριά από το πιο κουπέ C-HR. Χρησιμοποιεί την ήδη γνωστή πλατφόρμα GA-C και το μεταξόνιο της θα βρίσκεται στα 2,64 μέτρα.

Στο σαλόνι συναντάμε μια κλασική εικόνα από τις υπόλοιπες εκδόσεις της Corolla με μεγάλη οθόνη αφής 10,5 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός στις 12,3 ίντσες.
Όπως και στην υπόλοιπη γκάμα έμφαση έχει δοθεί στην κορυφαία ποιότητα των πλαστικών αλλά και στην ενσωμάτωση όλων των σύγχρονων συστημάτων για την υποβοήθηση και την ασφάλεια υπό την ομπρέλα του Toyota Safety Sense.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, θα υπάρχει το προσθιοκίνητο υβριδικό σύνολο με δίλιτρο κινητήρα και 197 ίππους.
Η Toyota Corolla Cross θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας το οποίο θα εφοδιαστεί με το νέο και πολύ πιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα της εταιρίας στην πέμπτη γενιά του.
Η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει νέα και κατά 40% ελαφρύτερη μπαταρία και σύμφωνα με την Toyota όλο το σύστημα θα είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό κατά 8%.
Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Toyota κάνουν λόγο για 0-100 χλμ/ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη έκδοση AWD-i θα έχει ένα έξτρα μοτέρ των 30,6 kW στον πίσω άξονα και χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατανομή της ροπής έτσι ώστε να παρουσιάζει χαρακτηριστικά τετρακίνησης ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες κίνησης.
Σύμφωνα με την Toyota οι επιδόσεις αυτής της έκδοσης θα είναι ίδιες με αυτές της δικίνητης.

Η άφιξη της νέας Toyota Corolla Cross αναμένεται στην χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2022 αν όλα πάνε καλά με την γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό