27.1 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Aποθέωση της Μελόνι από τον Μασκ: «Love is in the air» – Η θερμή συνάντηση στο Atlantic Council

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βράδυ της Δευτέρας, στο επίσημο δείπνο του think tank Atlantic Council, απονεμήθηκε στη Μελόνι το βραβείο Global Citizens Award, σε ένα γκαλά που έχει γίνει το επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Έλον Μασκ επιφύλασσε πολλούς επαίνους για την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, την ώρα που της απένειμε βραβείο στη Νέα Υόρκη.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και να παρουσιάσω το βραβείο σε κάποια που είναι ακόμα πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά. Η Τζόρτζια Μελόνι είναι κάποια που θαυμάζω, η οποία έχει κάνει απίστευτη δουλειά ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η Ιταλία βιώνει ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης, ρεκόρ χαμηλής ανεργίας. Τα πάει περίφημα. Και είναι επίσης κάποια που είναι αυθεντική, ειλικρινής, αληθινή, και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί πάντα για τους πολιτικούς» είπε ο Έλον Μασκ για την Μελόνι με την Ιταλίδα να ανταπαντά με τον χαρακτηρισμό «πολύτιμη ιδιοφυία» για τον Μασκ.

Η Μελόνι μίλησε στα αγγλικά στους πάνω από 600 καλεσμένους -και έλαβε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τον Μασκ, ο οποίος καθόταν σε ένα τραπέζι δίπλα στη μητέρα του, τη Μάγιε Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος από τη Νότια Αφρική είχε και άλλα κοπλιμέντα για την Μελόνι λέγοντας ότι είναι «αυθεντική, τίμια και καλόκαρδη. Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε πάντα για τους πολιτικούς».

Love is in the air, σχολίασε το Politico με την New York Post να προσθέτει ότι όταν ο Μασκ έδωσε το βραβείο στη Μελόνι, «οι δύο τους φάνηκε στιγμιαία να κοιτούν ο ένας τον άλλο στα μάτια».

Επίσης κατά το Politico ήταν η 47χρονη Ιταλίδα πολιτικός που ζήτησε το βραβείο να της το δώσει ο 53χρονος δισεκατομμυριούχος.

Μελόνι και Μασκ έκατσαν δίπλα-δίπλα στο δείπνο του Atlantic Council και είχαν έντονη συζήτηση όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο ιδιοκτήτης της Tesla έχουν συναντηθεί ήδη αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα με την πρώτη τους συνάντηση να πραγματοποιείται στο σπίτι της Μελόνι στη Ρώμη τον Ιούνιο του 2023.

Πέρα από την εμφανή συμπάθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, ο Μασκ έχει και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ιταλία. Αυτός και η Μελόνι έχουν προγραμματίσει συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών αργότερα αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του διαστήματος και της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιταλία.

Ο Έλον Μασκ είχε, επίσης, μιλήσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος της Μελόνι «Αδέρφια της Ιταλίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό