22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aπίστευτο Toyota GR Yaris με… 750 ίππους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα των τελευταίων ετών, το Toyota GR Yaris φαίνεται ότι αποτελεί και το ιδανικό παιχνιδάκι για τους βελτιωτές.
Παρά τον τρικύλινδρο κινητήρα του και τα μόλις 1.600 κ.εκ., το μοτέρ με τον κωδικό G16E-GTS φαίνεται ότι κρύβει πολλά ακόμα άλογα εντός του από τα 300 που φθάνει στην GR Corolla.
Μία τέτοια ακραία βελτίωση έγινε στην Αυστραλία, με το δυναμόμετρο να καταλήγει κοντά στους 750 ίππους. Αυτό σημαίνει γύρω στους 465 ίππους ανά λίτρο, και μάλιστα διατηρώντας όλα τα εργοστασιακά τμήματα του κινητήρα.
Η εταιρία Powertune Australia πρόσθεσε μία πολύ μεγαλύτερη τουρμπίνα, μία διαφορετική εξάτμιση, νέο ιντερκούλερ και μία νέα κεντρική μονάδα επεξεργασίας.
Η ομάδα άλλαξε και το κιβώτιο με έναν νέο συμπλέκτη, ώστε να αντέξει την έξτρα δύναμη. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αφού έχει κάνει πάνω από 30 δοκιμές στο δυναμόμετρο.
Η εργασία έχει κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο και το επίτευγμα μοιάζει εκπληκτικό, αν αναλογιστούμε ότι το μικρό αυτοκίνητο παραμένει χαμηλά σε βάρος, στα μόλις 1.280 κιλά.
Αναμένουμε νεότερα με επιδόσεις που σίγουρα θα κάνουν να “κοκκινίζουν” πολλά δημοφιλή supercars.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό