22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

900 ευρώ σε υγειονομικούς τον Δεκέμβρη – Επίδομα 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε live την συζήτηση στη Βουλή

Καταβολή μέσου μπόνους σε υγειονομικούς 900 ευρώ, έκτακτου βοηθήματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και του ίδιου ποσού σε άτομα με αναπηρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης.

Όπως το 2020 τόνισε ο πρωθυπουργός, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού (μέσο ποσό 900 ευρώ το Δεκέμβριο). Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 για κάθε μέλος της οικογένειας. Το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα δήλωσε ότι η χώρα μας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ότι αφορά τον πληθωρισμό τον μήνα Οκτώβριο. Η ΕΕ είναι στο 4,1% και η Ελλάδα στο 2,8%

«Όλα αυτά γίνονται την ώρα που ακόμη παλεύουμε με τον κορονοϊο, την ώρα που αντιμετωπίζουμε εθνικά ζητήματα και αντιμετωπίζουμε, με επιτυχία θεωρώ, φυσικές καταστροφές. Διοχετεύσαμε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε εργαζομένους και επιχειρήσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει, «Εξ’ ου και η Ελλάδα σύμφωνα με την Κομισιόν παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης για την επόμενη διετία. Σημαντικά είναι και τα νούμερα για τη μείωση της ανεργίας, όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, πολλές από αυτές κάθονται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η πιο αποτελεσματική πολιτική μείωσης των ανισοτήτων. Δουλείες, δουλειές, δουλειές, αυτές τις δουλειές δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η σταθερή επιλογή των μεταρρυθμίσεων χαρίζει την θετική προοπτική του αύριο. Μιλήστε λίγο με τα παιδιά του brain drain, αυτά που έφυγαν από την χώρα επί των δικών σας ημερών, για να σας πουν γιατί επιστρέφουν στην Ελλάδα και ποια προοπτική βλέπουν» υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός, κατά την πρωτολογία του στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό