26.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

9 ώρες διακοπή ρεύματος στη μισή χώρα λόγω ξηρασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Από ιστορική ξηρασία πλήττεται ο Ισημερινός, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά το επίπεδο των υδάτων σε υδροηλεκτρικά φράγματα.

Συνεπεία αυτού, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε διακοπή της ηλεκτροδότησης για εννιά ώρες χθες Κυριακή σε 12 από τις 24 επαρχίες της χώρας των Άνδεων, θέτοντας 19 περιοχές σε κατάσταση συναγερμού.

Το blackout στις επαρχίες επρόκειτο να εφαρμοστεί από τις 08:00 ως τις 17:00 (τοπικές ώρες), σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Την περασμένη Τρίτη, η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει πως σχεδιάζει να προχωρά σε οκτάωρες νυχτερινές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη.

Ο στρατός φυλάει τα φράγματα

Ο Ισημερινός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 61 ετών και τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση χειροτερεύει η έλλειψη συντήρησης υπαρχόντων φραγμάτων και συμβάσεων για την εξασφάλιση νέας παραγωγής ηλεκτρισμού, κατά την κυβέρνηση.

Οι αρχές ανέφεραν πως η επιπλέον διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος χθες σκοπό είχε την «προστασία των υδάτινων πόρων».

Το μέτρο αποφασίστηκε έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων το βράδυ του Σαββάτου.

«Σε 19 επαρχίες έχουμε λειψυδρία, πυρκαγιές και (προβλήματα) ασφάλειας τροφίμων», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Ινές Μανσάνο σε δημοσιογράφους στην Κουένκα προχθές. Απαίτησε οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες να συμμορφωθούν προς τα μέτρα που συνεπάγεται η κήρυξη κατάστασης συναγερμού.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπεί η ηλεκτροδότηση την περασμένη Τρίτη, αναπτύχθηκε ο στρατός στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Μασάρ, που παράγει 170 μεγαβάτ και θεωρείται κλειδί για την ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα, για την υποστήριξη της λειτουργίας του και τη φύλαξή του, σύμφωνα με τις αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό