26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

890.000 ευρώ για τη χαρτοπετσέτα που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν Δεκέμβρης του 2000, όταν ο 13χρονος Λιονέλ Μέσι έβαζε την υπογραφή του σε μια χαρτοπετσέτα, που έμελλε να είναι το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Σχεδόν 24 χρόνια μετά, αυτό το ιστορικό κειμήλιο βγήκε σε δημοπρασία από τον βρετανικό οίκο Bonhams, με τον πλειοδότη να δίνει 890.000 ευρώ για να το κάνει δικό του!

Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 350.000 ευρώ, οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι μπορεί να φτάσει στις 600.000 ευρώ, ωστόσο ήταν τόσο έντονο το ενδιαφέρον που το ποσό εκτινάχθηκε, πλησιάζοντας το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Η ιστορική χαρτοπετσέτα

Στις 14 Δεκεμβρίου 2000, ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα. Ένα συμβόλαιο όμως εντελώς διαφορετικά από όσα ακολούθησαν. Ένα συμβόλαιο που δεν αποτελείτο από αμέτρητες σελίδες με όρους που προβλέπουν τα πάντα γύρω από το όνομά του. Ήταν απλά μια χαρτοπετσέτα εστιατορίου, στην οποία υπέγραψε ο Αργεντίνος, ο τότε τεχνικός γραμματέας της Μπάρτσα Κάρλες Ρέσακ και ο Γιόσεφ Μαρία Μινγκέλα, ο ανιχνευτής ταλέντων που ανακάλυψε τον «Pulga».

Αυτή η χαρτοπετσέτα που άλλαξε τα πάντα όχι μόνο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά και στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου βρισκόταν στην κατοχή του τότε εκπροσώπου του Λιονέλ Μέσι, Οράσιο Γκατσιόλι, ο οποίος την είχε φυλαγμένη σε χρηματοκιβώτιο. Αρχικά ο Οράσιο Γκατσιόλι είχε δηλώσει ότι προτίθεται να δωρίσει αυτό το ιστορικό κειμήλιο στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, στην πορεία ωστόσο άλλαξε γνώμη και τελικά βγήκε σε δημοπρασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό