24.5 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

76 μετανάστες έφτασαν με τρεις βάρκες στη Γαύδο – Έκαψαν ξύλα για να ζεσταθούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τρεις βάρκες έφτασαν πρωινές ώρες σήμερα στη Γαύδο, στην παραλία της Τρυπητής, 76 μετανάστες, οι οποίοι και αποβιβάστηκαν με τη βοήθεια ψαράδων του νησιού. Πρόκειται για το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, από τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και το μεσημέρι με το πλοίο της Γραμμής θα μεταφερθούν στα Σφακιά για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και από εκεί στα Χανιά για φιλοξενία μέχρι την αναχώρηση τους σε δομή της Αθήνας.

undefined

Πρόκειται για μετανάστες από Συρία, Αίγυπτο, Σουδάν, Μπαγκλαντές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται έξι ανήλικοι και τέσσερεις γυναίκες. Οι δύο βάρκες έφτασαν κατευθείαν στο λιμάνι της Γαύδου, την Καραβέ, με τη βοήθεια ενός ψαρά, ενώ η τρίτη βάρκα εντοπίστηκε από άλλον ψαρά στην Τρυπητή και με τη βοήθεια του, τους μετέφερε με δύο δρομολόγια επίσης στο κεντρικό λιμάνι, της Καραβέ.

Σημειώνεται ότι η φουσκωτή βάρκα που τους μετέφερε βρέθηκε τρυπημένη, να επιπλέει στο νερό.

Φωτογραφία Flash.gr

76 μετανάστες τα ξημερώματα πέρασαν στη Γαύδο. Στη παραλία της Τρυπητής στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης έσκασαν τη μια φουσκωτή βάρκα και οι άλλες ξύλινες βάρκες pic.twitter.com/fj4YaLCr9N

— flash.gr (@Flashgr_) August 20, 2024

Σύμφωνα με τη δήμαρχο «…μέσα στην σεζόν είναι η δεύτερη φορά που φτάνουν στη Γαύδο μετανάστες, όμως όπως διαπιστώνουμε η Κρήτη είναι σημείο το οποίο προσεγγίζουν και αυτό θα συμβαίνει όσο δε γίνεται τίποτα στις χώρες τους».

Έκαψαν ξύλα για να ζεσταθούν

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια  της νύχτας, οι 76 μετανάστες έμειναν σε ένα ξύλινο σπιτάκι μέχρι να τους παραλάβει καράβι και να τους μεταφέρει στη Σούδα, στην Κρήτη. Μάλιστα, όσο βρίσκονταν στην παραλία, έκαψαν ξύλα που βρήκαν προκειμένου να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτογραφία Flash.gr

Φωτογραφία Flash.gr



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό