20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

7 συμβουλές για να απομακρύνεις με φυσικό τρόπο τις σφήκες από τον κήπο σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα αυτά έντομα μια για πάντα.

Αν ψάχνεις να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες σφήκες, θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις ότι υπάρχουν μερικά φυσικά απωθητικά που πραγματικά λειτουργούν στην απομάκρυνσή τους.

Κανείς δεν θέλει να τον τσιμπήσουν σφήκες, παρόλο που η άνοιξη (και το καλοκαίρι) είναι εποχές αναγέννησης και ανθοφορίας, και ως εκ τούτου τα έντομα βρίσκονται παντού στη φύση. Υπάρχουν όμως λύσεις για να τις απωθήσεις μια για πάντα από το σπίτι και τον κήπο σου. Βασική προϋπόθεση είναι να μην αφήσεις αυτά τα ενοχλητικά έντομα να φτιάξουν στον χώρο σου φωλιές.

6 τρόποι για να ξεφορτωθείς τα μυγάκια από την κουζίνα σου

Ακολούθησε μία ή όλες από τις παρακάτω 7 προτάσεις για να απαλλαγείς από τις σφήκες, μια για πάντα.

1. Πέτα τις ανεπιθύμητες τροφές

Για να μπορέσεις να αρχίσεις πραγματικά να απομονώνεις τις σφήκες, πρέπει να κάνεις μερικά πράγματα για να αποτρέψεις εξαρχής να εισβάλουν στο χώρο σου. Πρώτα και κύρια, ξεφορτώσου τυχόν υπολείμματα φαγητού ή ψίχουλα που βρίσκονται στην περιοχή έξω από το σπίτι. Οι σφήκες αγαπούν την πρωτεΐνη, επομένως η ψησταριά είναι μια περιοχή που λατρεύουν να επισκέπτονται. Κράτα την καλά καθαρισμένη για να μένουν οι σφήκες μακριά. Οι σφήκες αγαπούν επίσης τα ζαχαρούχα ποτά, οπότε αν αποθηκεύεις κουτιά αναψυκτικού στην αυλή, βεβαιώσου ότι έχουν καθαριστεί καλά. Εάν δεν υπάρχει τίποτα νόστιμο για τις σφήκες κοντά στο σπίτι σου είναι πολύ λιγότερο πιθανό να σε επισκεφθούν.

2. Βεβαιώσου ότι οι κάδοι απορριμμάτων είναι καλά κλειστοί

Τι έχουν μέσα οι κάδοι απορριμμάτων; Λοιπόν, εκτός από τα σκουπίδια, συχνά έχουν παλιά υπολείμματα φαγητού ή υγρά. Και οι σφήκες λατρεύουν να τα τρώνε, επομένως θα έλκονται ιδιαίτερα από τα σκουπίδια σου αν δεν είναι καλά σφραγισμένοι. Βεβαιώσου ότι έχεις σφραγίσει τους κάδους για να αποφύγεις τυχόν νέους επισκέπτες.

3. Επιδιόρθωσε τις ρωγμές

Οι σφήκες θέλουν να φωλιάζουν σε ρωγμές και κοιλότητες στο έδαφος. Κλείσε κάθε ρωγμή για να αποφύγεις αυτά τα έντομα να κάνουν φωλιές ή να μπουν στο σπίτι σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ρωγμές που μπορεί να βρεις στις άκρες του κήπου ή των τοίχων του σπιτιού ή όπου μπαίνουν καλώδια στο σπίτι.

4. Πρόσθεσε φυτά που απωθούν τις σφήκες

Ένας τρόπος για να απωθήσεις τις σφήκες από το σπίτι σου είναι να φυτέψεις φυτά όπως ο δυόσμος, το θυμάρι, ο ευκάλυπτος, η αψιθιά και η σιτρονέλλα. Φύτεψέ τα οπουδήποτε κοντά στο σπίτι σου και ειδικά όπου έχεις δει σφήκες στο παρελθόν. Τα ανθοφόρα φυτά όπως οι κατιφέδες, τα γεράνια ή τα λουλούδια είναι όμορφα και επίσης αποτρέπουν τις σφήκες. Υπάρχουν μερικά φυτά που θα πρέπει να αποφύγεις να έχεις στην αυλή σου, καθώς προσελκύουν τις σφήκες. Αυτό περιλαμβάνει γλυκό μάραθο και το μυριόφυλλο.

5. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σαπουνιού και νερού

Το σαπούνι και το νερό είναι μια εξαιρετική άμυνα ενάντια στις μικρές σφηκοφωλιές. Πάρε ένα μπουκάλι ψεκασμού, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων και γέμισε το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό. Αφού ανακινήσεις καλά, ψέκασε άφθονα το μείγμα σαπουνιού και νερού στη φωλιά.

6. Ανακάτεψε αιθέρια έλαια

Ανακάτεψε μαζί μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου γαρύφαλλου, γερανιού και λεμονόχορτου για να απωθήσεις φυσικά τις σφήκες. Μπορείς να προσθέσεις αυτό το μείγμα αιθέριων ελαίων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μαζί με μερικές κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων, να γεμίσεις το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό και να ανακινήσεις. Ψέκασε σε όλες τις σφηκοφωλιές και θα δεις αποτέλεσμα.

7. Χρησιμοποίησε ένα διάλυμα ελαίου μέντας

Το έλαιο μέντας έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ένα φυσικό απωθητικό για τις σφήκες. Πάρε μερικές σταγόνες ελαίου μέντας μαζί με μερικές κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, βάλτα μαζί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και γέμισε το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό. Ανακίνησε καλά και, στη συνέχεια, ψέκασε το μείγμα σε οποιεσδήποτε φωλιές ή μέρη που έχεις δει φωλιές στο παρελθόν.

Αν ψάχνεις να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες σφήκες, θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις ότι υπάρχουν μερικά φυσικά απωθητικά που πραγματικά λειτουργούν στην απομάκρυνσή τους.

Πρώτα και κύρια, ξεφορτώσου τυχόν υπολείμματα φαγητού ή ψίχουλα που βρίσκονται στην περιοχή έξω από το σπίτι. 

Ένας τρόπος για να απωθήσεις τις σφήκες από το σπίτι σου είναι να φυτέψεις φυτά όπως ο δυόσμος, το θυμάρι, ο ευκάλυπτος, η αψιθιά και η σιτρονέλλα.

Το σαπούνι και το νερό είναι μια εξαιρετική άμυνα ενάντια στις μικρές σφηκοφωλιές. 

Πάρε ένα μπουκάλι ψεκασμού, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων και γέμισε το υπόλοιπο μπουκάλι με νερό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό