32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

7 απλά βήματα για να κάνεις reset στο mindset σου και να κατακτήσεις (επιτέλους) όσα αξίζεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήρθε η ώρα να βάλεις ένα τέλος σε όλη αυτή την αρνητικότητα που κυριεύει τη ζωή σου. Ιδού τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις σίγουρη επιτυχία με τη διαδικασία που ξεκινάει από μέσα σου!

Το μυαλό μας δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών σκέψεων. Αν λέμε στον εαυτό μας ότι είμαστε ηλίθιοι ή ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, μάντεψε τι: το μυαλό μας θα μας πιστέψει. Αυτή η μία σκέψη θα εισχωρήσει στο υποσυνείδητό και κάθε φορά που κάτι δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο θα λέμε: «Βλέπεις; Το ήξερα ότι δεν μπορούσα να το κάνω αυτό». Με απλά λόγια, επιβεβαιώνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια, και αυτό γίνεται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αλλά ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το αυτοσαμποτάζ. Ακολουθούν τα επτά βήματα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να κατακτήσουμε όλα όσα αξίζουμε.

Δεν είσαι μόνο εσύ: Πολλοί ενήλικες φοβούνται το σκοτάδι – Να πώς μπορείς να το ξεπεράσεις

1. Άλλαξε τις προσωπικές σου προκαταλήψεις

Οι προσωπικές προκαταλήψεις αποτελούνται από δύο στρώματα: τις εμπειρίες του παρελθόντος που μας έχουν επηρεάσει στο παρελθόν και τις βασικές πεποιθήσεις που αυτές οι εμπειρίες έχουν δημιουργήσει μέσα μας.

Οι προηγούμενες εμπειρίες θα έχουν επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Αυτό θα οδηγήσει στις πεποιθήσεις και τις βασικές αξίες (το τρέχον σύνολο κανόνων με τους οποίους ζούμε τη ζωή μας) που έχουν δημιουργήσει τα όρια, τους φόβους και τις αμφιβολίες μας.

Σκέψου τυχόν αξιομνημόνευτες στιγμές που είχαν αρνητική επίδραση πάνω σου και ποιες περιοριστικές πεποιθήσεις διατηρείς ως άμεσο αποτέλεσμα αυτών.

2. Ξαναγράφοντας το παρελθόν σου

Σύμφωνα με μια μελέτη της Dr Julia Shaw, ψυχολόγου στο University College του Λονδίνου, το 50% των αναμνήσεών μας έχουν παραμορφωθεί. Αυτό δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αληθινών και ψευδών αναμνήσεων, γεγονός που στη συνέχεια μπορεί να μας οδηγήσει στο να αλλάξουμε το παρελθόν και να αποδεχτούμε τα πράγματα όπως τα βλέπετε τώρα, όχι απαραίτητα όπως ήταν στην πραγματικότητα.

Όταν αναπολείς μια ανάμνηση που ήταν μια αρνητική εμπειρία για εσένα, κάνε στον εαυτό σου τις εξής δύο ερωτήσεις: Τι έμαθα από αυτή την εμπειρία; Πώς με έκανε πιο δυνατό;

Ο αναστοχασμός αυτών των ερωτήσεων επιτρέπει στο μυαλό σου να αναζητήσει τη θετικότητα. Απελευθέρωσε κάθε πόνο, συγχώρεσε ανοιχτά και τροφοδότησε τον εαυτό σου με τη δύναμη που σου έχουν ήδη δώσει αυτές οι εμπειρίες.

3. Ξεκίνα να δημιουργείς το νέο σου εαυτό

Οι αξίες σου είναι ένας κατάλογος των πραγμάτων που είναι σημαντικά για εσένα στη ζωή σου. Παραδείγματα αυτών θα μπορούσαν να είναι η καλοσύνη, η ειλικρίνεια, η πίστη, η συμπόνια και η φιλοδοξία. Σημείωσε ποιες αξίες θα ήθελες να έχεις, χωρίς περιορισμούς.

Οι βασικές σου πεποιθήσεις είναι ένα σύνολο κανόνων που έχεις για τον εαυτό σου και για το πώς θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου. Οι κατηγορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ευτυχία, τον πλούτο, την επιτυχία και την οικογένεια. Οι βασικές σου πεποιθήσεις είναι τα πράγματα που θεωρείς σημαντικά. Γράψε ποιες θα ήθελες να είναι οι βασικές σου πεποιθήσεις, χωρίς περιορισμούς.

4. Σταμάτα την αρνητική αυτο-ομιλία

Όταν μια αρνητική σκέψη καταλαμβάνει τις σκέψεις σου, έχεις τη δύναμη να την αλλάξεις σε μια θετική σκέψη, η οποία στη συνέχεια θα αλλάξει εντελώς την αντίληψή σου για τον κόσμο.

Εγώ φαντάζομαι κάθε αρνητικό σχόλιο στο κεφάλι μου σαν ένα περαστικό σύννεφο που περνάει. Το αφήνω να περάσει χωρίς να του προσδώσω συναίσθημα και ενισχύω τη θετικότητα λέγοντας στον εαυτό μου τρία θετικά πράγματα. Αυτό ακυρώνει τα αρνητικά και αλλάζει τον φακό μέσα από τον οποίο βλέπω τον κόσμο μου. Δοκίμασέ το αυτό όταν μια αρνητική σκέψη εμφανιστεί την επόμενη φορά στο κεφάλι σου.

Τη στιγμή που αποκτάς επίγνωση των σκέψεών σου, μπορείς να μάθεις να παίρνεις πίσω τον έλεγχο και να ωθείς τον εαυτό σου προς τη θετικότητα. Σημείωσε τυχόν επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις που μπορεί να έχεις, ώστε να μπορέσεις να ευαισθητοποιήσεις την αυτο-ομιλία σου και να ανακτήσεις τον έλεγχο χρησιμοποιώντας την προηγούμενη άσκηση.

Τι σημαίνει όταν ονειρεύεσαι τον πρώην σου και γιατί βλέπεις αυτό το όνειρο συνέχεια;

5. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Όταν αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, αλλάζει ολόκληρος ο κόσμος σου. Γιατί; Επειδή το μυαλό σου έχει το χρόνο να θεραπεύσει και να ξεπεράσει οτιδήποτε έχει συμβεί (ή συμβαίνει) και να σκεφτεί τι θέλεις να συμβεί στη συνέχεια. Αυτό σού επιτρέπει να προβληματιστείς, να μάθεις, να αναπτυχθείς, να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να πιστέψεις και να σχεδιάσεις το μέλλον σου. Σημείωσε πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις και πόσο συχνά μπορείς να δημιουργήσεις αυτόν τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου.

Στο έκτο βήμα του Mindset Reset, θα δεις την εισαγωγή νέων συνηθειών, και αυτό περιλαμβάνει περισσότερο χρόνο για να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου, για τον εαυτό σου, από τον εαυτό σου.

6. Ο ρόλος των καθημερινών συνηθειών

Όταν εφαρμόζεις νέες συνήθειες και δεσμεύεσαι σε αυτές, μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή σου. Ακολουθούν τέσσερις τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσεις για να σε βοηθήσουν:

Σκέψεις για το πρώτο πράγμα

Τι σε ενθουσιάζει; Τι αγαπάς στη ζωή σου; Γέμισε το μυαλό σου με θετικότητα πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.

Συνειδητή σκέψη

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Science, περνάμε το 46,9% της ημέρας μας στον αυτόματο πιλότο, οπότε ας γίνουμε πιο συνειδητοί στο παρόν. Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις σου για να ζεις απόλυτα τη στιγμή και δώσε τα πάντα σε ό,τι είναι αυτό στο οποίο εστιάζεις.

Καθημερινός χρόνος για σένα

Δεσμεύσου να αφιερώνεις μικρές στιγμές «δικού σου χρόνου» κάθε μέρα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το να στέκεσαι κάπου έξω για πέντε λεπτά, να ακούς χαλαρωτική μουσική ή να κάνεις βαθιές αναπνοές.

Νυχτερινή ευγνωμοσύνη

Για τι είσαι ευγνώμων; Τι μπορείς να γιορτάσεις από την ημέρα που πέρασε; Γέμισε τις σκέψεις σου με ευγνωμοσύνη λίγο πριν κοιμηθείς.

7. Το σύστημα υποστήριξής σου

Η υποστήριξη που έχεις στη ζωή σου δημιουργεί τα θεμέλια της ανάπτυξής σου. Γέμισε τη ζωή σου με ανθρώπους που σε παρακινούν, σε ωθούν και σε βοηθούν να ευδοκιμήσεις. Σημείωσε ποιοι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Σκέψου τους ανθρώπους γύρω από τους οποίους αισθάνεσαι πάντα καλά.

Όπως πρότεινε ο ομιλητής παρακίνησης Jim Rohn, ο άνθρωπος που είσαι ισοδυναμεί με τους πέντε ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο, οπότε επίλεξε τον εσωτερικό σου κύκλο με σύνεση -και βρες χρόνο για τους ανθρώπους που σε βοηθούν να ευημερείς.

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα δια βίου ταξίδι. Τα καλά νέα; Μπορείς να κάνεις επανεκκίνηση ανά πάσα στιγμή, όσες φορές χρειάζεσαι! Σε αυτό το ταξίδι θα βρίσκεσαι για μια ζωή. Τα βήματα γίνονται πιο εύκολα στην εφαρμογή τους και η αρνητικότητα θα γίνεται λιγότερη, καθώς η θετικότητά σου θα αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή σου θα λάμπει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό