27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

62 μέτωπα κυρίως από κεραυνούς το τελευταίο 24ωρο – Η εικόνα στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 62 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο σύνολο της επικράτειας το τελευταίο 24ωρο, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, 44 από τις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκαν να επιχειρήσουν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, Θάσο, Καρπενήσι, καθώς και σε πέντε διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

6️⃣2️⃣ αγροτοδασικές #πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, κυρίως λόγω της έντονης #κεραυνικής ⚡️⚡️ δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας https://t.co/iqGGAO88n5 pic.twitter.com/tCGfgorFPN

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 23, 2024

Η εικόνα στα κυριότερα μέτωπα

Η εικόνα στα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα (8.30 μ.μ.) είναι η εξής:

Στην Ελασσόνα Λάρισας, η φωτιά έχει περιοριστεί, με τις εστίες να είναι διάσπαρτες.Στη Σκάφη Κοζάνης, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.Στους Δελφούς Φωκίδας, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ δεν προέκυψε θέμα με το οικιστικό κομμάτι. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Μισόκαμπος Φωκίδας.Στη Θάσο η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.Στην Κορινθία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στα Εξαμίλια, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα και στο Αμόνι.Στην Επισκοπή Λασιθίου, στην Κρήτη, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.Στο Καρπενήσι, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.Στις Κορυφές Καβάλας, η φωτιά καίει σε χαράδρα, ενώ επί του παρόντος δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό