12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

6 τροφές που θα σου χαρίσουν ενέργεια για όλη την ημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι προσθήκες στη διατροφή σου που θα κάνουν τη διαφορά.

Τις δύσκολες, κουραστικές ημέρες που χρειάζεσαι μια σοβαρή ενεργειακή ώθηση, είναι πολύ πιθανό να επιλέγεις ένα φλιτζάνι καφέ για να τονωθείς. Δυστυχώς ο καφές δεν σου παρέχει ενέργεια για όλη την ημέρα και συνήθως καταλήγεις να νιώθεις εξάντληση λίγες ώρες αργότερα.

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς νιώθεις αφού ο μεταβολισμός και τα επίπεδα ενέργειας επηρεάζονται άμεσα από το τι επιλέγεις να φας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τρέφεσαι σωστά και υγιεινά ώστε να έχεις υγεία και ευεξία ακόμη και χωρίς να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου.

Το μυστικό λοιπόν για να έχεις υψηλά επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα είναι να εμπλουτίσεις το διατροφολόγιό σου. Εμείς σήμερα βρήκαμε και συγκεντρώσαμε μερικά τρόφιμα που αξίζει να προσθέσεις στα καθημερινά σου γεύματα.

6 τροφές που θα σου χαρίσουν ενέργεια

1) Γιαούρτι

Σύμφωνα με τον Trista Best, διαιτολόγο στο Balance One Supplements, το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικό σνακ που θα σου δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες χωρίς να σε γεμίσει με περιττές θερμίδες και λιπαρά. Απόλαυσέ το με λίγο μέλι ή αμύγδαλα για ένα ολοκληρωμένο σνακ.

2) Σολομός

Ο σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοηθά να διατηρηθεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα ωμέγα-3 παρέχουν στο σώμα σου ενέργεια και έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία της καρδιάς, των ματιών και του εγκεφάλου.

3) Τόνος

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος μπορούν να σου προσφέρουν ενέργεια όλη την ημέρα λόγω των υψηλών επιπέδων τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Βοηθούν επίσης σημαντικά στη ρύθμιση των επιπέδων ινσουλίνης.

«Οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν»: Ο πιο λανθασμένος και επιβλαβής μύθος ever

4) Παντζάρια

Τα παντζάρια περιέχουν υψηλά επίπεδα φαινολικών ενώσεων, αντιοξειδωτικών και νιτρικών, τα οποία ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας.

5) Κινόα

Η κινόα είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, παρέχοντας μια διαρκή απελευθέρωση ενέργειας όλη την ημέρα. Περιέχει επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.

6) Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γεγονός που τις καθιστά κορυφαία επιλογή για διαρκή και αργή απελευθέρωση ενέργειας. Η φυσική ζάχαρη στα φρούτα παρέχει μια άμεση ενεργειακή ώθηση, ενώ οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη για ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS One διαπίστωσε ότι οι ποδηλάτες που έτρωγαν μια μπανάνα πριν από μια μεγάλη βόλτα με το ποδήλατο είχαν περισσότερη ενέργεια και αντοχή από ό,τι όταν κατανάλωναν ένα ζαχαρούχο ποτό.

κεντρικής: pexels.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό