25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

6 παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι «χαντακώθηκαν» στη Ferrari | Formula 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Φέτελ μεταγράφηκε πριν σχεδόν έξι χρόνια από τη Red Bull στη Ferrari έχοντας στις αποσκευές του τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1. Τώρα θα αποχωρήσει στα τέλη της εφετινής σεζόν ως αποτυχημένος και πιθανότατα χωρίς τίτλο, αφού ο ίδιος ο Μπινότο έχει ομολογήσει ότι η Scuderia δεν ανήκει στα φαβορί για το στέμμα του πρωταθλητή.

Ο διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο, χαρακτήρισε ωστόσο τον Γερμανό χάρη στις 14 νίκες του με τη Scuderia ως έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία της ομάδας και είχε δίκιο, καθώς μόνον οι Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκι Λάουντα υπερτερούν με 72 και 15 πρώτες θέσεις αντίστοιχα. Με τα χρώματα της κόκκινης ομάδας έχουν στεφθεί 9 πιλότοι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1, δηλαδή οι Αλμπέρτο Ασκάρι, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Μάικ Χόθορν, Φιλ Χιλ, Τζον Σίρτις, Νίκι Λάουντα, Τζόντι Σέκτερ, Μίκαελ Σουμάχερ και Κίμι Ράικονεν.

Οι μισοί οδηγοί χωρίς νίκη

Πρόκειται για έναν αριθμό που φαντάζει μεγάλος, ωστόσο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν σκεφτούμε ότι την αγωνιστική φόρμα της Ferrari έχουν φορέσει μέχρι σήμερα στη Formula 1 76 διαφορετικοί οδηγοί. Ακριβώς οι μισοί από αυτούς, δηλαδή οι 38, δεν ανέβηκαν ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ το ρεκόρ των 15 παγκόσμιων πρωταθλημάτων της Scuderia αντιστοιχεί σε 70 αγωνιστικές σεζόν της Formula 1 με συμμετοχή της Ferrari.

Η Ferrari αποτελεί μεν τη θρυλικότερη και ιστορικότερη ομάδα της Formula 1, ταυτόχρονα όμως έχουν αποτύχει με τα χρώματά της τεράστια ονόματα του αθλήματος. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 που πέρασε από τους Ιταλούς και δεν…ακούμπησε. Εκτός του Γερμανού είχαμε άλλες πέντε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν παλαιότερα τσάμπιον του αθλήματος, όπως οι Τζιουζιέπε Φαρίνα, Μάριο Αντρέτι, Αλέν Προστ, Νάιτζελ Μάνσελ, αλλά και τον νεότερο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός έμεινε τέσσερα χρόνια στη Ferrari και αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, πριν μεταγραφεί στη McLaren.

Η λίστα των «άτιτλων» οδηγών

Γνωστά ονόματα υπάρχουν και στη λίστα των οδηγών της Formula 1 με τους περισσότερους αγώνες με τη Ferrari, οι οποίοι έμειναν χωρίς τίτλο τελικά. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φελίπε Μάσα με 139 συμμετοχές και ακολουθούν οι Ρούμπενς Μπαρικέλο (102), Σεμπάστιαν Φέτελ (101), Γκέρχαρντ Μπέργκερ και Φερνάντο Αλόνσο με 96 ο καθένας, Μικέλε Αλμπορέτο (80), Ζαν Αλεζί (79), Κλέι Ρεγκατσόνι (73), Ζιλ Βιλνέβ (66) και Έντι Ίρβαϊν (65). Πάντως ο Φέτελ θα ανέβει στο τέλος της χρονιάς, εκτός απροόπτου, στη δεύτερη θέση καθώς αναμένεται να προσπεράσει τον Μπαρικέλο.

Εκτός και αν κάνει ο Γερμανός την τεράστια ανατροπή και κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο, οπότε θα έχουμε μία τρελή κατάσταση με την αποχώρηση ενός πρωταθλητή ως…αποτυχημένου. Απίθανο μεν, αλλά όχι και αδύνατον θεωρητικά!

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό