21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

6 νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Android το καλοκαίρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν σε όλες τις Android συσκευές αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Είναι η πρώτη φορά που η Google ακολουθεί μία λογική παρόμοια με εκείνη που αφορά στα νέα στοιχεία που παίρνουν κατά καιρούς τα Pixel smartphones.

Ένα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στo Android είναι η ειδοποίηση μέσω Earthquake Alerts System για όλο τον κόσμο, μία υπηρεσία που ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα και προειδοποιούσε για έναν σεισμό καθώς συμβαίνει. Προτεραιότητα έχουν οι χώρες με την υψηλότερη σεισμική δραστηριότητα σε σχέση με άλλες που… κουνιούνται λιγότερο.

Άλλο στοιχείο που έρχεται είναι η δυνατότητα να κρατάς ένα μήνυμα για αργότερα, με την τοποθέτηση ενός αστεριού, όπως γίνεται και σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μία άλλη νέα δυνατότητα είναι οι προτάσεις Emoji που έχει σκοπό να βάλει περισσότερο χαρακτήρα στην επικοινωνία και θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε συσκευές με Android 6 και ανώτερο.

Μία σημαντική και καλοδεχούμενη προσθήκη είναι η δυνατότητα του Google Assistant να χειρίζεται εφαρμογές, με φωνητικές εντολές, για να μην υπάρχει η ανάγκη να αγγίζει κανείς το τηλέφωνό του. Στο πακέτο αναβαθμίσεων συμπεριλαμβάνεται και η ικανότητα του Voice Access να αντιλαμβάνεται πότε κοιτάτε την οθόνη για ολοκληρωμένο χειρισμό του τηλεφώνου μόνο με τη φωνή.

Αλλαγμένη θα είναι και η αρχική οθόνη του Android Auto, για να μπορεί ο καθένας να φέρει το τηλέφωνο στα μέτρα του και να το ρυθμίσει έτσι, ώστε να έχει όλα επιθυμεί στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό