26.1 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

6 τρόποι να απολαύσετε το σεξ ακόμη κι αν είστε κουρασμένοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι και χωρίς διάθεση για σεξ, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε πρώτα για πιθανά υποκείμενα ζητήματα που προκαλούν την εξάντληση που καταστρέφει τη σεξουαλική ζωή. Μετά από αυτή τη συζήτηση, είναι σημαντικό να συνεχίσετε με… δράση.

Είτε ψάξετε τη λύση μόνοι σας βοηθώντας ο ένας τον άλλο να βρει την πηγή του προβλήματος, είτε απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για βοήθεια, σημασία έχει να κάνετε αυτή την προσπάθεια και οι δύο μαζί.

Αλλά μερικές φορές, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ή προβληματικό υποκείμενο ζήτημα – απλώς νυστάζετε. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε 6 τρόπους ώστε να απολαύσετε το σεξ ακόμη κι αν είστε κουρασμένοι:

Το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυσηΑν κατανοήσετε τη σεξουαλική επαφή ως κάτι ευρύτερο από μια πράξη διείσδυσης στο τέλος θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα της κούρασης. Οι σεξουαλικές πράξεις που δεν περιλαμβάνουν διείσδυση μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε οργασμό, ο οποίος απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας που τονώνουν την ευτυχία, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Έτσι, θα μπορέσετε να αποκομίσετε τα οφέλη του σεξ – μακροζωία, καρδιαγγειακή υγεία και λιγότερο στρες – χωρίς να κουραστείτε.

Δοκιμάστε «τεμπέλικες» στάσειςΤο τεμπέλικο σεξ είναι μια εγκεκριμένη δικαιολογία από τους ειδικούς για να χαλαρώσετε από πιο προχωρημένες στάσεις, όταν νυστάζετε. Για παράδειγμα, η στάση κουτάλι μπορεί να είναι πολύ καλή επιλογή όταν είστε κουρασμένοι, καθώς δεν απαιτεί πολλή ενέργεια ή ευκινησία. Επιπλέον, σας φέρνει σωματικά κοντά στον σύντροφό σας. Κι επειδή κάθε επαφή αυξάνει τη διάθεση για περισσότερη στο μέλλον, το τεμπέλικο σεξ είναι εξίσου καλό με κάθε άλλο.

Προσπαθήστε να κάνετε σεξ το απόγευμαΕάν εσείς και ο σύντροφός σας εργάζεστε εξ αποστάσεως, αυτό μπορεί να σας δώσει τη λύση. Το απόγευμα, έχουμε υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης χάρη στην ορμόνη κορτιζόλη και χαμηλότερα επίπεδα μελατονίνης (ορμόνη του ύπνου) απ’ ό,τι τη νύχτα. Έτσι, η ενσωμάτωση του απογευματινού σεξ στο πρόγραμμά σας μπορεί να παρακάμψει την αίσθηση ότι «πρέπει» να κάνετε σεξ στο τέλος μιας μεγάλης και κουραστικής ημέρας.

Κάντε ένα «διάλειμμα»Ορισμένα άτομα μπορεί να βιώσουν υπερβολικά πολυάσχολες εποχές στη δουλειά, κάτι που μπορεί να επηρεάσει μερικές φορές το «εύρος ζώνης» τους για σεξ. Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σας έχει μια παρουσίαση που ετοίμαζε εδώ και μήνες ή αν μόλις ξεκινήσατε την επιχείρησή σας, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να καθυστερήσει λίγο υπό το φως αυτών των πραγματικοτήτων που απορροφούν ενέργεια.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές, κάντε ένα «διάλειμμα» για να δώσετε προτεραιότητα στη σχέση σας – σεξουαλικά ή μη. Σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να μην εξισώσετε το σεξ με αγγαρεία ή με άλλη μία υποχρέωση από εκείνες που έχετε στη λίστα σας.

Δώστε προτεραιότητα στην οικειότηταΕίτε είναι μια πολυάσχολη σεζόν είτε όχι, κάντε το σεξ και την οικειότητα προτεραιότητα. Κάτι που θέλετε και είναι ανάγκη να κάνετε σε αντίθεση με κάτι που πρέπει να κάνετε. Μέρος αυτού σημαίνει να μην το αφήνετε ως το τελευταίο πράγμα που κάνετε μέσα σε μια μέρα, αφού έχουν τελειώσει όλες οι δουλειές και οι υποχρεώσεις σας.

Διαφορετικά, το σεξ δυστυχώς «πάει περίπατο», επειδή είστε πολύ κουρασμένοι έχοντας κάνει οτιδήποτε άλλο. Συμφωνείστε μαζί πως ό,τι και να γίνει, ακόμα κι αν είστε και οι δύο εξαντλημένοι, θα βρείτε χρόνο για επαφή και σύνδεση. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αγκαλιαστείτε και θα κοιταχτείτε βαθιά στα μάτια για μερικά λεπτά, αντί για μια δραστηριότητα που θα οδηγήσει σε οργασμό.

Προσπαθήστε να κάνετε πιο αργό σεξΤο αργό σεξ μπορεί να είναι ακόμη και το καλύτερο που έχετε κάνει. Κι επειδή προχωράτε πιο αργά, καταβάλλετε λιγότερη ενέργεια, κάτι που μπορεί να μειώσει το στρες για την σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, όταν είστε τόσο κουρασμένοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό