24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

5+1 εφαρμογές που πρέπει να εγκαταστήσεις στο νέο σου smartphone

Ειδήσεις Ελλάδα

Με εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών, είναι εύκολο να γεμίσετε το smartphone σας με άχρηστη ακαταστασία.

Υπάρχουν όμως μια σειρά εφαρμογών που δεν πρέπει να λείπουν από καμία συσκευή. Αυτές οι 5+1 βασικές εφαρμογές παρέχουν ζωτικής σημασίας χρησιμότητα, ασφάλεια, παραγωγικότητα και ευκολία.

Για να τις δούμε μαζί

1. Password Managers

Μια εφαρμογή διαχείρισης των κωδικών πρόσβασης (password manager) όπως το Dashlane ή το 1Password, είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή διαχείριση όλων των online συνδέσεών σας. Δημιουργήστε ισχυρούς μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και αποθηκεύστε τους κρυπτογραφημένους σε ένα ψηφιακό θησαυροφυλάκιο. Οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης συμπληρώνουν αυτόματα τις φόρμες σύνδεσης, ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε ποτέ ξανά κωδικούς πρόσβασης δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους λογαριασμούς σας.

Ναι, υπάρχουν αντίστοιχες λύσεις σε επίπεδο πλατφόρμας (iOS ή Android), όμως μια τρίτη λύση είναι καλύτερη για πολλούς λόγους όπως ο αριθμός των λειτουργιών που υποστηρίζουν αλλά και η συμβατότητά τους με πολλαπλές πλατφόρμες, χωρίς να σας «κλειδώνουν» σε ένα οικοσύστημα.

2. VPN

Ένα VPN όπως το ExpressVPN ή το NordVPN βοηθά στην προστασία του απορρήτου και της ασφάλειάς σας κατά τη σύνδεση σε δημόσια WiFi hotspots. Οι VPN εφαρμογές διοχετεύουν την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο μέσω μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης για να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας. Αυτό αποτρέπει τους hackers από το να κατασκοπεύουν τη δραστηριότητά σας μέσω μη ασφαλών δικτύων. Ακόμα επιτρέπουν επίσης την πρόσβαση σε περιεχόμενο με περιορισμούς περιοχής.

3. Cloud Storage

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών, των βίντεο και άλλων αρχείων σας στο cloud, αυτόματα με εφαρμογές όπως το Google Photos ή το OneDrive. Η αποθήκευση στο cloud προστατεύει τις αναμνήσεις σας σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας καταστραφεί, χαθεί ή κλαπεί. Σας επιτρέπει επίσης να έχετε εύκολη πρόσβαση στα αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή. Προτιμήστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο αν τραβάτε πολλά βίντεο υψηλής ανάλυσης.

4. Σημειώσεις

Μια εφαρμογή σημειώσεων είναι σίγουρα χρήσιμη για έναν χρήστη smartphone αφού σ’ αυτή μπορεί να βάλει σε τάξη διάφορες σκέψεις του, να γράψει κάποιες ιδέες ή να φτιάξει λίστες (πχ. σούπερ μάρκετ). Σίγουρα θα βρείτε κάποιες που περιλαμβάνονται ήδη με το νέο σας smartphone όμως αυτές περιορίζονται σημαντικά σε λειτουργίες ενώ υπάρχει πάντα και το πρόβλημα της παρουσίας σε μια πλατφόρμα. Διάσημες εναλλακτικές είναι το Evernote, το Google Keep ή το Notion, που διαθέτουν εγγενείς εφαρμογές σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες, και συγχρονίζουν αυτόματα τις σημειώσεις σε όλες τις συσκευές.

5. Εφαρμογές επικοινωνίας

Το smartphone είναι πρωτίστως μια συσκευή επικοινωνίας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη σχετική εμπειρία με ζωτικής σημασίας εργαλεία επικοινωνίας όπως το Zoom, το WhatsApp, το Skype ή το Facebook Messenger. Οι εφαρμογές συνομιλίας σας κρατούν συνδεδεμένους με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο ενώ μέσω των βιντεοκλήσεων μπορείτε να έχετε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και εικονικές συναντήσεις για μεγαλύτερη αμεσότητα. Διαλέξτε αυτές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι φίλοι και η οικογένειά σας.

και gov.gr Wallet

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη για Android smartphones και iPhone, δίνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών σας εγγράφων. Μπορείτε αρχικά να περάσετε στο smartphone σας με τον πλέον επίσημο τρόπο, την ταυτότητά σας, την άδεια οδήγησης, ενώ υποστηρίζεται και σε ψηφιακή μορφή οι Κάρτες Αναπηρίας, αποτελώντας έναν ακόμη λόγο να αφήσετε στο σπίτι σας το πορτοφόλι.

Όλα τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας, όμως προσοχή γιατί δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Με το smartphone σας προστατευμένο, την παραγωγικότητα ενισχυμένη και την επικοινωνία βελτιωμένη, αυτές οι βασικές κατηγορίες εφαρμογές αποτελούν σημαντικό βοήθημα για την καθημερινότητά σας. Σε συνδυασμό με εφαρμογές που όλοι πάνω κάτω χρησιμοποιούμε όπως αυτές για οδηγίες πλοήγησης, για παραγγελία φαγητού, για τραπεζικές συναλλαγές, γυμναστική και άλλα, παρέχουν μια κορυφαία mobile εμπειρία.

Μην ξεχνάτε ότι οι σωστές εφαρμογές μπορούν να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και να μεγιστοποιήσουν τη χρησιμότητα του τηλεφώνου σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό