22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

500 εκατ. δολάρια έσοδα έχει εξασφαλίσει η ΤΕΝ από ναυλώσεις πλοίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επέκταση των ναυλοσυμφώνων που είχε για δύο aframax του στόλου της, πέτυχε η Tsakos Energy Navigation συμφερόντων Νίκου Τσάκου. Πιο συγκεκριμένα η ΤΕΝ ανανέωσε τα δύο ναυλοσύμφωνα με μεγάλο πετρελαϊκό όμιλο για διάστημα 48 μηνών.

Μετά την τελευταία συμφωνία, ο συνολικός αριθμός των πλοίων της εταιρείας που έχουν εξασφαλιστεί με ναυλοσύμφωνα μεγάλης περιόδου, τους τελευταίους τρεις μήνες έχει φτάσει τα 10.

Οι ναύλοι από τα 10 αυτά πλοία, συνδυαστικά με το μίνιμουμ των εσόδων που θα αποφέρει το LNG carrier της εταιρείας καθώς και το Shuttle tanker τα οποία θα παραδοθούν το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα αποφέρουν έσοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων στην ΤΕΝ.

«Η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των ναυλώσεων σε περίοδο είναι ένδειξη αυξημένης ζήτησης για τα δεξαμενόπλοια. Η ΤΕΝ , ακολουθώντας τη δοκιμασμένη πολιτική για μακροπρόθεσμες ναυλώσεις αναμένεται να είναι από τους βασικούς ωφελούμενους της αναμενόμενης ανάκαμψης της ναυλαγοράς» σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής της ΤΕΝ Γιώργος Σαρόγλου. 

«Αυτές οι δύο χρονοναυλώσεις μαζί με όλες τις άλλες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τα νεότευκτά μας, καθιστούν την ΤΕΝ μια ελκυστική πρόταση για όσους προσβλέπουν ότι η ναυλαγορά για την αγορά δεξαμενόπλοιων να  με μοιάσει με αυτή που βίωσαν  τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου».

Η ΤΕΝ διαθέτει έναν στόλο με 71 πλοία , μεταφορικής ικανότητας 8 εκατ. dwt ενώ έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει  ένα LNG carrier, ένα suezmax DP2 shuttle tanker και τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια με μηχανές διπλής καύσης πετρελαίου ντίζελ και LNG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό