28.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

5 χαρακτηριστικά του Rakuten Viber που θα διατηρήσουν την επικοινωνία σας ασφαλή αυτό το καλοκαίρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Και μια επιπλέον συμβουλή για το πώς να προστατευθείτε από ανεπιθύμητα μηνύματα και κλήσεις στην πλατφόρμα.

Καθώς οδεύουμε προς ένα ακόμη μακρύ καλοκαίρι στην Ελλάδα, η Rakuten Viber θα ήθελε να υπενθυμίσει στους χρήστες πώς να παραμένουν προστατευμένοι και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους επικοινωνίας.

Καθώς η εφαρμογή Rakuten Viber είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων χρηστών για δωρεάν και απρόσκοπτη ανταλλαγή μηνυμάτων και κλήσεων, αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ ο κόσμος τη χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με επιχειρήσεις του τουρισμού, ταξιδιωτικούς πράκτορες, διαχειριστές καταλυμάτων, οδηγούς ταξί και άλλες επαφές που χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Για να διατηρήσετε την επικοινωνία σας οργανωμένη, χωρίς άγχος, το Rakuten Viber προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες ασφαλείας, από τις οποίες όλοι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν και να κρατήσουν ανεπιθύμητες κλήσεις και μηνύματα μακριά -είτε πρόκειται για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις ή γενικότερα:

Απόκρυψη Κατάστασης «Διαβάστηκε» και «Συνδεδεμένος»: Το Viber σας επιτρέπει να αποκρύψετε την κατάσταση προβολής μηνυμάτων σας και την τρέχουσα κατάστασή σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ορατότητα αυτών των παραμέτρων στις “Ρυθμίσεις” της εφαρμογής -στην ενότητα “Απόρρητο”.Απόκρυψη της φωτογραφίας σας από χρήστες που δεν είναι στις επαφές σας: Μπορείτε να κάνετε τη φωτογραφία του προφίλ σας αόρατη για άλλους χρήστες. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε την επιλογή στις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής: “Περισσότερα” — “Ρυθμίσεις” — “Απόρρητο” — απενεργοποίηση του “Εμφάνιση Φωτογραφίας”.Αιτήματα Μηνυμάτων: Στο Viber, οι προσκλήσεις για συμμετοχή σε ομαδική συνομιλία ή κανάλι από άγνωστους χρήστες τοποθετούνται αυτόματα στον φάκελο Αιτήματα Μηνυμάτων. Ο χρήστης μπορεί πάντα να “αποδεχτεί” την πρόσκληση, μετά την οποία η συνομιλία θα μετακινηθεί στην οθόνη των υπόλοιπων συνομιλιών του. Στο Viber, αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.Λίστα Αποκλεισμένων: Οι τηλεφωνικοί αριθμοί που έχουν αποκλειστεί στο Viber εμφανίζονται στη λίστα αποκλεισμένων του χρήστη. Οι αποκλεισμένοι χρήστες δεν θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα και να καλούν τον χρήστη, να τους προσθέτουν σε ομάδες ή να βλέπουν τις ενημερώσεις της κατάστασης και τις φωτογραφίες των προφίλ τους. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη λίστα στις ρυθμίσεις του Viber για να ξεμπλοκάρουν έναν τηλεφωνικό αριθμό.Αναγνώριση Κλήσεων και Αυτόματος Έλεγχος Spam: Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την “Αναγνώριση Κλήσεων” για να αναγνωρίζουν ανεπιθύμητες κλήσεις σε συσκευές Android και τον “Αυτόματο έλεγχο spam” για μηνύματα σε iOS και Android. Και οι δύο λειτουργίες βοηθούν τους χρήστες να αναγνωρίζουν εύκολα επικοινωνίες που έχουν αναφερθεί ως spam, ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν σε επαφές και περιεχόμενο με τα οποία δεν αισθάνονται ασφαλείς. Οι επιλογές είναι διαθέσιμες στην ενότητα “Ρυθμίσεις” — “Κλήσεις και Μηνύματα”.Συμβουλή: Ελέγξτε Ποιος Μπορεί να σας Προσθέσει σε Ομάδες: Οι χρήστες μπορούν επίσης να περιορίσουν τον τύπο των επαφών που μπορούν να τους προσθέτουν σε ομαδικές συζητήσεις, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου. Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή στην ενότητα “Ρυθμίσεις” — “Απόρρητο” — “Έλεγχος ποιος μπορεί να σας προσθέσει σε ομάδες”.

Πρόσφατα, το Rakuten Viber απέκτησε επίσης την πιστοποίηση Service Organization Control (SOC) 2 Type II που διεξάγεται από την Ernst & Young – ένα αυστηρό πλαίσιο που σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει την ασφάλεια, διαθεσιμότητα, εμπιστευτικότητα και ιδιωτικότητα των δεδομένων των πελατών. Αυτή η επιτυχία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Rakuten Viber είναι μία από τις πρώτες μεγάλες εφαρμογές μηνυμάτων που εφαρμόζει ήδη από το 2016 την κρυπτογράφηση end-to–end για όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες 1-προς-1 και βιντεοκλήσεις, εγγυάται ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον επικοινωνίας για όλους τους χρήστες της παγκοσμίως. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλες τις λειτουργίες ασφάλειας στο Rakuten Viber μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό