24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

46 άνθρωποι πνίγηκαν κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής

Ειδήσεις Ελλάδα

46 θάνατοι προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ινδουιστικής γιορτής στην βόρεια Ινδία.

Οι νεκροί, ως επί το πλείστον παιδιά, πνίγηκαν ενώ πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες που υπερχείλισαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

Από τους 46 νεκρούς, οι 37 ήταν παιδιά και οι 7 γυναίκες. Πνίγηκαν σε ξεχωριστά συμβάντα, σε 15 περιοχές του κρατιδίου Μπιχάρ, την Τετάρτη, όπως ανέφερε σήμερα η τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Στο παρελθόν στην Ινδία έχουν σημειωθεί πολύνεκρα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, όμως οι πνιγμοί είναι σπάνιοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι ποταμοί και λίμνες του κρατιδίου είχαν φουσκώσει, μετά τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές.

Το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ

Οι πιστοί γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ, κατά το οποίο οι γυναίκες νηστεύουν για 24 ώρες και προσεύχονται για την ευημερία των παιδιών τους. Πηγαίνουν επίσης σε ποταμούς και λίμνες κοντά στα σπίτια τους για να πλυθούν, συχνά συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με το ποσό των 400.000 ρουπιών (περίπου 4.700 ευρώ).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό