23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

40.000 υποψήφιοι θυσία στο νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της που αφορά την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης του κόμματος, Νίκος Φίλης, κάνει λόγο για «θυσία 40.000 υποψηφίων στον νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο». Σημειώνει ότι όσοι μένουν εκτός ελληνικών πανεπιστημίων είναι η «δυνητική πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια του εξωτερικού» και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα καταδικάσουν τις πολιτικές αυτές στις επικείμενες εκλογές. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Τη βία του αποκλεισμού από την Ανώτατη Εκπαίδευση γνώρισαν 40.000 περίπου υποψήφιοι τα δύο χρόνια εφαρμογής της ΕΒΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ.  Φέτος έμειναν εκτός Πανεπιστημίων 1 στους 3 υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και 2 στους 3 από τα ΕΠΑΛ. Θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.Και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής φτωχοποίησης, που έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες. 

Αυτές τις συνθήκες διάλεξαν ο  κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως για να αποκαλύψουν  το αποτρόπαιο πρόσωπο της ταξικής αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. 

Από 80.000 περίπου που έμπαιναν στα Πανεπιστήμια όλα τα προηγούμενα χρόνια στους 60.000 πέρυσι και φέτος. Δυνητική πελατεία 20.000 παιδιά κάθε χρόνο για τα ιδιωτικά Κολλέγια και για Πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Αυτές τις νεοφιλελεύθερες και καταστροφικές αντιμεταρρυθμίσεις  στην εκπαίδευση θα καταδικάσει με τον πιο σαφή και αποφασιστικό τρόπο ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό