27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

40 χρόνια Naomi Campbell: Μία έκθεση στο V&A Museum γιορτάζει το πιο πολυσυζητημένο super model

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη έκθεση που είναι αφιερωμένη σε ένα και μόνο μοντέλο είναι γεγονός. Τα προσωπικά της αντικείμενα είναι αυτά που θα συζητηθούν περισσότερο.

Το V&A Museum έχει αποκτήσει μία δική του παράδοση στον κόσμο της μόδας με εκθέσεις γύρω από την Coco Chanel και άλλους θρύλους της παγκόσμιας βιομηχανίας. Τώρα ήρθε η σειρά της Naomi Campbell και είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο έχει τη δική του ολοκληρωμένη έκθεση σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείου όπως το Victoria & Albert Museum. Δεν μιλάμε όμως για οποιαδήποτε άλλο μοντέλο αλλά για την απόλυτη περσόνα και super model των 90s, που μας στιγμάτισε όχι μόνο με το παρατσούκλι της μαύρης γαζέλας πάνω στα catwalks αλλά και με τις περιπέτειές της στην προσωπική της ζωή, που αποκάλυψαν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της.

6 sophisticated items που ταιριάζουν στο καλοκαίρι σου

(Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Η έκθεση Naomi: In Fashion, με την υποστήριξη της BOSS, κάνει εγκαίνια στις 22 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Απρίλιο του 2025. Η ίδια βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο χώρο της έκθεσης, μίλησε στους δημοσιογράφους και φωτογραφήθηκε μπροστά από τα εκθέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή, τα οποία έχουν τη δική τους ιστορία που ταυτίστηκε με τη ζωή της.

(Vianney Le Caer/Invision/AP)

InvisionNaomi: In Fashion, η έκθεση ενός icon και τα αστεία στιγμιότυπα.

Τι θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει μία προσωπική έκθεση για την Naomi Campbell; Αντικείμενα όπως τα παιδικά παπούτσια της τα οποία φόραγε στα μαθήματα χορού της, iconic σύνολα σχεδιαστών με τα οποία περπάτησε στο catwalk αλλά και κάποια βίντεο από τα 90s που μας θυμίζουν το μύθο των top models των δεκαετιών αυτών.

https://www.instagram.com/p/C4dFjyso_9z/

Αυτό, όμως, που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν να δούμε τα διάσημα Vivienne Westwood μπλε ψηλοτάκουνα από το show του 1993, που προκάλεσαν την πτώση της στο catwalk την ίδια χρονιά, ή το χρυσό φόρεμα των Dolce & Gabanna με το οποίο εμφανίστηκε στο show τους την τελευταία μέρα έκτισης της ποινής της με κοινωνική εργασία, αφού είχε πετάξει στη βοηθό της ένα κινητό τηλέφωνο.

AP IMAGES

«Η εξαιρετική καριέρα της Naomi Campbell διασταυρώνεται με τα καλύτερα items της υψηλής μόδας», δήλωσε ο Sonnet Stanfill, ο ανώτερος επιμελητής μόδας στο V&A. «Είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως σούπερ μόντελ, ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος και δημιουργική συνεργάτιδα, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο παραγωγικές και επιδραστικές προσωπικότητες στη σύγχρονη κουλτούρα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τη Naomi Campbell σε αυτό το έργο και να γιορτάσουμε την καριέρα της με το κοινό μας».

AP IMAGES

O Alessandro Michele αποκάλυψε την πρώτη συλλογή για τον οίκο Valentino-Η έκπληξη που δεν περιμέναμε

 (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

: 2024 Invision

(AP Photo/Luca Bruno)

: 2024 The Associated Press. All rights reserved

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

: Invision

 (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

: 2023 Invision

 (AP Photo/Luca Bruno)



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό