23.2 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

40 χρόνια «αταξίας» για τον πρίγκιπα Χάρι: Τα σκάνδαλα, η εξορία και το «δώρο» αμύθητης αξίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν είναι ακριβώς το πιο φρόνιμο μέλος της Αγγλικής βασιλικής οικογένειας  καθώς έχει απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας με τα καμώματά του. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου, το «άτακτο» παιδί του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα συμπληρώνει τα 40α του γενέθλια, ηλικία σταθμός καθώς πρόκειται να κληρονομήσει μέρος του καταπιστεύματος της προγιαγιάς του, βασιλομήτορα Ελισάβετ, η οποία του άφησε ως δώρο το μεγαλύτερο μερίδιο. Ο Χάρι αναμένεται να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό πλουσιότερο κατά 8,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα γιορτάσει τα γενέθλιά του μαζί με τη σύζυγό και τα δυο του παιδιά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου ζουν, εξόριστοι, μετά την αποχώρησή τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020. Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε διαμάχη με το Βρετανικό κράτος καθώς ζητάει πίσω την προσωπική ασφάλεια που του αφαίρεσε ο πατέρας του μόλις απαρνήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα.

Όμως τα σκάνδαλα στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προκαλώντας προβληματισμό τόσο στο κοινό του όσο και στο παλάτι. Πολλοί αναλυτές και ψυχολόγοι το απέδωσαν στην τραυματική εμπειρία που έζησε με τον θάνατο της μητέρας του το 1997 με τον Χάρι να αδιαφορεί και να ζει τη ζωή του όπως ακριβώς ήθελε.

Το «άτακτο παιδί» των Ανακτόρων

1. Γυμνός μες’ το Λας Βέγκας

«Ότι συμβαίνει στο Βέγκας μένει στο Βέγκας» λέει μια αμερικανική παροιμία. Αυτό ισχύει για όλους εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι ο οποίος εθεάθη το 2016 να βγαίνει γυμνός από γνωστό ξενοδοχείο της πόλης αφού είχε χάσει σε ένα παιχνίδι στριπ μπιλιάρδου. Φυσικά οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν σε όλο το διαδίκτυο προκαλώντας φρενίτιδα στα νεαρά κορίτσια και πολλαπλά εγκεφαλικά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

2. Μεθυσμένη βουτιά

Η αγάπη του Χάρι για τα ποτά και τις ουσίες ήταν γνωστή. Σε ένα ταξίδι του στην Κροατία, ο πρίγκιπας Χάρι παρευρέθηκε σε ένα πάρτι όπου είχε πολύ χορό και φυσικά άφθονο αλκοόλ. Ο βρετανός γαλαζοαίματος διασκέδαζε χορεύοντας στην άκρη μιας πισίνας όταν ξαφνικά έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο νερό. Παρά το γεγονός ότι κόντεψε να χτυπήσει το κεφάλι του σε μια σανίδα, ο Χάρι απτόητος, βγήκε από το νερό και συνέχισε να διασκεδάζει σα να μη συμβαίνει τίποτα!

3. Aποτοξίνωση για μία μόνο μέρα

Όπως γράψαμε νωρίτερα, ο Χάρι ήταν ιδιαιτέρως επιρρεπής στις καταχρήσεις προκαλώντας προβληματισμό στον πατέρα του. Ο Κάρολος είχε λάβει την απόφαση να τον στείλει στο Κέντρο Αποτοξίνωσης Featherstone Lodge στο Peckham για μία μόνο μέρα. Βέβαια παρά το γεγονός ότι όντως έμεινε μια μέρα, αυτό δεν ήταν αρκετό γιατί ο νεαρός πρίγκιπας συνέχιζε να καταναλώνει ουσίες και οινοπνεύματα.

4. Ο καβγάς με τους παπαράτσι 

Το 2004, ο Χάρι αποφάσισε να καβγαδίσει με κάποιους παπαράτσι που είχαν στηθεί έξω από το νυχτερινό μαγαζί στο οποίο διασκέδαζε. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη συμπλοκή κατέληξαν στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου του Χάρι.

«Ο πρίγκιπας Χάρι χτύπησε στο πρόσωπο από μια κάμερα καθώς οι φωτογράφοι συνωστίζονταν γύρω του ενώ προσπάθησε να μπει σε ένα αυτοκίνητο», ανέφερε τότε ο εκπρόσωπος του.

5. «Ναζιστικές» Απόκριες

To 2005, ο πρίγκιπας Χάρι πήγε σε ένα Αποκριάτικο πάρτι όμως προέβη σε ένα ολέθριο λάθος το οποίο κόντεψε να τινάξει στον αέρα το Στέμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεθυσμένος και πάνω στο κέφι, αποφάσισε να φορέσει μια ναζιστική στολή με αποτέλεσμα οι παπαράτσι που καραδοκούσαν να προλάβουν και να τον φωτογραφήσουν. Οι εικόνες κυκλοφόρησαν ταχύτατα προκαλώνας θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Και όλα αυτά δύο εβδομάδες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

6. Tο βασιλικό hangover

Ο πιο δημοφιλής γάμος στα βασιλικά χρονικά σημαδεύτηκε από μια άλλη απίστευτη ιστορία πρωταγωνιστής της οποίας δεν είναι άλλος από τον πρίγκιπα Χάρι. Όπως ανέφερε τότε η Daily Mail, προκειμένου να γιορτάσει την τελευταία εργένικη βραδιά του αδελφού του Ουίλιαμ, ο Χάρι έκανε πάρτι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, μόλις οκτώ ώρες πριν σταθεί στο πλευρό του γαμπρού αδελφού του. Στον γάμο εμφανίστηκε με εμφανές hangover κάτι που φαίνεται να εξόργισε τη βασιλική οικογένεια.

7. Ο πιο κακός ο μαθητής στο Ίτον

Οι κακές μέρες του Χάρι χρονολογούνται από την εποχή που φοιτούσε στο Κολλέγιο Ίτον. Άλλωστε ο Χάρι δεν το έχει κρύψει και μάλιστα το διηγείται στα απομνημονεύματά του «Spare». Τότε ζήτησε από τον δάσκαλό του στα εικαστικά να του κάνει μια εργασία που έπρεπε να παραδώσει με τον εκπαιδευτικό να πιάνεται στα πράσα και τον Χάρι να βγαίνει δημόσια να απολογηθεί για την κακή του συμπεριφορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό