35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

40αρια και λίγα σύννεφα την Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη, ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές και λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες στα ηπειρωτικά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες τιμές και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά και νότια, θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι υψηλότερες τιμές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και συγκεκριμένα σε περιοχές που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Αντιθέτως, στα παραθαλάσσια τμήματα, οι μέγιστες τιμές θα είναι περίπου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες τους 37 με 39 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 41 με 43 βαθμούς και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 40 με 42 και τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, και οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41 με 42 και τοπικά θα αγγίξει και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη τιμή θα είναι περίπου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 και τοπικά θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό