21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

4 Tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Βάλε αντίστροφη μέτρηση στο ρολόι σου διότι η Black Friday είναι πιο κοντά απ’ όσο νόμιζες! Για να επωφεληθείς στο έπακρο τις προσφορές, πάμε να δούμε ορισμένα… «μυστικά».

Ξεκινάμε με το βασικότερο όλων. Την ημερομηνία. Η Black Friday 2022 πέφτει στις 25 Νοεμβρίου. Μιλάμε και φέτος, για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Επομένως, έχεις ακόμα αρκετό καιρό μπροστά σου για να κάνεις τα απαραίτητα βήματα και να προετοιμαστείς κατάλληλα. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Όρισε budget

Μην ξεκινάς ποτέ να κοιτάς δεξιά και αριστερά προσφορές γιατί στο τέλος θα καταλήξεις με… σπασμένο κουμπαρά και άδειες τσέπες! Ένα βασικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να ορίσεις από την αρχή τα χρήματα που είσαι διατεθειμένος – και φυσικά μπορείς – να διαθέσεις.

Μην «ανοίγεσαι». Αν κάτι δεν μπορείς να το αγοράσεις φέτος διότι δεν έχεις το απαραίτητο ποσό, τότε μην το πάρεις. Αντιθέτως, κοίταξε τί άλλο χρειάζεσαι ή βρες μια πιο φτηνή εναλλακτική. Αν και εδώ έχεις και δεύτερη επιλογή. Αρκετά καταστήματα σου προσφέρουν δωρεάν δόσεις. Αν πρόκειται για μεγάλη αγορά, τότε σκέψου το διότι μπορεί να εξυπηρετεί πολύ η αποπληρωμή σε δόσεις και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξεκαθάρισε τι χρειάζεσαι

Πολλοί το αμελούν. Άλλοι πάλι δεν το σκέφτονται καν. Ένα από τα πρώτα στάδια είναι να φτιάξεις μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι πραγματικά. Κάθισε κάποιες ώρες και σκέψου το ήρεμα και λογικά. Σημείωσε όλα όσα θέλεις και έπειτα βάλε τα με σειρά προτεραιότητας.

 Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ως πλάνο να ανανεώσεις φέτος την κουζίνα σου. Όμως όλα όσα πρέπει να αγοράσεις στοιχίζουν πολύ. Μια κουζίνα, ένα πλυντήριο πιάτων ένα ψυγείο ίσως μια καφετιέρα. Αναρωτήσου: «Τι χρειάζομαι περισσότερο τώρα;». Αν δυσκολεύεσαι ζήτα και τη συμβουλή ενός φίλου ή συγγενών σου. Όταν βρεις την απάντηση σημείωσέ τη. Το μυστικό εδώ είναι να τηρήσεις κατά γράμμα τη λίστα και όχι να παρασυρθείς από μια προσφορά που σου «χτύπησε».

Παρακολούθησε τις τιμές

Εφόσον έχεις καταλήξει στα προϊόντα που θες καθίσταται ευκολότερο να παρακολουθήσεις και τη διακύμανση των τιμών τους. Τσέκαρε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πόσο κοστίζουν σε διάφορα καταστήματα.

Όταν έρθει η ώρα της Black Friday θα ξέρεις αν πρόκειται για μια δυνατή προσφορά ή για κάποια που μπορείς να βρεις και σε άλλη περίοδο του χρόνου. Πριν επιλέξεις όμως τη χαμηλότερη τιμή σε κάποιο κατάστημα βεβαιώσου ότι εμπιστεύεσαι το μαγαζί, έχεις διαβάσει τους όρους χρήσης και τις πολιτικές του, γνωρίζεις ότι το προϊόν είναι διαθέσιμο προς παράδοση και πως έχεις εξακριβώσει τους χρόνους παράδοσης.

Τσέκαρε social media και γράψου σε newsletters

Αν αφιερώνεις χρόνο στα social media τότε μια συμβουλή είναι να παρακολουθείς τους λογαριασμούς των μεγάλων καταστημάτων. Αρκετές φορές θα βρεις προσφορές που δεν υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα ή ακόμα και στο site! Άρα κάνε like και follow (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

Επιπλέον, για πιο άμεση επαφή που δεν απαιτεί κιόλας να σπαταλάς χρόνο στο scrolling, κάνε εγγραφή στα newsletters των εταιρειών των οποίων τα προϊόντα σε ενδιαφέρουν. Είναι σίγουρο σχεδόν ότι θα μάθεις πρώτος για μια προσφορά άρα και πιο πιθανό να την προλάβεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό