24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

4 Body kits που θα βελτιώσουν αισθητά το αυτοκίνητό σας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν έχετε βαρεθεί ή δε σας ικανοποιεί η εργοστασιακή εκδοχή του αυτοκινήτου σας και θέλετε να κάνετε κάτι για να το βελτιώσετε, υπάρχουν λύσεις.
Προστατευτικά προφυλακτήρα, σίτες, σπόιλερ αυτοκινήτου για αεροδυναμική βελτίωση και πολλοί ακόμα τύποι body kits (κιτ αμαξώματος) κυκλοφορούν στην αγορά για να ικανοποιήσετε οποιαδήποτε ανάγκη σας.
Η προστασία, η αισθητική βελτίωση αλλά και η βελτίωση των επιδόσεων είναι οι τρεις κύριες χρήσεις που προσφέρουν τα διάφορα body kits. Και εμείς θα σας βοηθήσουμε να αναβαθμίσετε το αμάξι σας, καθώς θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω τέσσερα από τα καλύτερα είδη κιτ αμαξώματος.
Πάμε να τα δούμε!

Σπόιλερ και αεροτομές

 Το πιο συνηθισμένο εξάρτημα βελτίωσης ενός αμαξιού είναι το σπόιλερ ή η αεροτομή. Τα σπόιλερ μπαίνουν σε διάφορα σημεία εξωτερικά του αμαξιού σας (π.χ. στον εμπρός ή πίσω προφυλακτήρα, στο πλάι, στο καπό ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην οροφή κ.λπ.) και επιτελούν ποικίλες λειτουργίες.
Για παράδειγμα, προστατεύουν τους προφυλακτήρες από λάσπη ή πετραδάκια και βελτιώνουν αισθητά την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας. Επιπλέον, αν είστε λάτρεις των επιδόσεων και της ασφάλειας, ένα σπόιλερ είναι σχεδόν υποχρεωτικό για σας, καθώς προσφέρει σταθερότητα και ισορροπία σε μεγαλύτερες ταχύτητες.
Ταυτόχρονα, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινείται με μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, μια αεροτομή του δίνει τη δυνατότητα να καίει λιγότερο καύσιμο, με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται η τσέπη σας.

Σίτα προφυλακτήρα

 Ένα ακόμα είδος body kit που συμβάλλει κυρίως στην προστασία του αμαξιού σας είναι μια σίτα προφυλακτήρα. Οι σίτες μπαίνουν στον μπροστινό προφυλακτήρα, με στόχο να τον προστατεύσουν από πέτρες ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσκρούσουν πάνω του.
Πέρα από την προστασία, μια σίτα προφυλακτήρα βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό και την εμφάνιση του αυτοκινήτου, διατηρώντας, έτσι διπλό ρόλο.

Μάσκες αυτοκινήτου

Είναι λογικό η προστασία του αυτοκινήτου σας να είναι η μεγαλύτερη έγνοιά σας. Γι’ αυτό και μπορείτε να μεριμνήσετε ακόμα περισσότερο για αυτή, τοποθετώντας μια μάσκα στο αμάξι σας.
Οι προστατευτικές μάσκες, που αλλιώς λέγονται και γρίλιες, αποτελούν εξαρτήματα που μπαίνουν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου (στην περιοχή που βρίσκεται το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας).
Σκοπός τους είναι να προστατεύσουν το αμάξι σας από τυχόν ζημιές ή φθορές που μπορεί να προκληθούν από διάφορα αντικείμενα (πετραδάκια, συσκευασίες κ.λπ.) που θα βρεθούν στον δρόμο σας όσο οδηγείτε, ειδικά αν ταξιδεύετε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα.
Οι μάσκες αυτοκινήτου είναι με τέτοιον τρόπο σχεδιασμένες ώστε πέρα από το κομμάτι της προστασίας να εξυπηρετούν και αυτό της εμφάνισης. Έτσι, αγοράζοντας μια μάσκα αυτοκινήτου όχι μόνο προστατεύετε το αυτοκίνητό σας (και την τσέπη σας) αλλά και το κάνετε πιο ελκυστικό.

Καθρέφτες αυτοκινήτου

Τα επίπεδα ασφάλειας κατά την οδήγηση θα εκτοξευτούν με την αγορά καθρεφτών.
Μπορείτε να προμηθευτείτε εξωτερικούς καθρέφτες, προκειμένου να αποκτήσετε ορατότητα στα λεγόμενα «τυφλά σημεία» ή «νεκρές γωνίες» (τα σημεία που δεν μπορείτε να δείτε στον καθρέφτη). Πέρα από τους εξωτερικούς, μπορείτε να επενδύσετε και σε εσωτερικούς καθρέπτες, ώστε να οδηγείτε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Αν, πάλι, σας προβληματίζουν οι βροχερές μέρες κατά τις οποίες οι καθρέπτες λερώνονται και περιορίζουν την ορατότητά σας, μπορείτε να προμηθευτείτε και αδιάβροχες μεμβράνες για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό