22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

4 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιώσεις την καριέρα σου αν είσαι εσωστρεφής

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιος είπε πως οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν επιβιώνουν σ΄ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον; Υπάρχουν μυστικά που μπορούν να απογιώσουν την επικοινωνία σου με τους άλλους.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε επιστρέψει στην επαγγελματική μας κανονικότητα, με την καθημερινή μας έλευση στο γραφείο να μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που κλειστήκαμε στο σπίτι λόγω της πανδημίας. 

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, το εργασιακό περιβάλλον έχει ανανεωθεί τόσο σε χώρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό και οι τροποποιήσεις που γίνονται ίσως έχουν αρχίσει να σε αγχώνουν. Αν μιλάμε για ένα επικοινωνιακό και εξωστρεφές άτομο, οι αλλαγές πάντα γίνονται έρχονται πιο εύκολα και ομαλά, αν όμως έχουμε να κάνουμε με κλειστούς χαρακτήρες, άκρως εσωστρεφείς, τα πράγματα δυσκολεύουν ως προς την προσαρμοστικότητα υπό την νέα πραγματικότητα.

5 tips για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο γραφείο

Αν νιώθεις πως έχεις εγκλωβιστεί μέσα σε μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις και να επικοινωνήσεις με τον τρόπο που έχεις συνηθίσει, παρακάτω σου έχω 5 πράγματα που θα χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την καριέρα σου.

1. Αποδέξου τον εαυτό σου

Πριν ξεκινήσεις με τα βήματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την καριέρα σου, θα ‘λεγα να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εκτιμήσεις πού βρίσκεσαι τώρα, αυτή τη στιγμή. Έχεις φτάσει μέχρι εδώ εξαιτίας αυτής της εσωστρέφειάς σου και πρέπει να το αναγνωρίσεις, να το δεις. Οφείλεις να αφιερώσεις χρόνο για να σκεφτείς αυτό που χρειάζεσαι για να νιώσεις και να δουλέψεις όσο καλύτερα μπορείς. Εάν είσαι εσωστρεφής, πρέπει να κάνεις ό, χρειάζεται να κάνεις προκειμένου  να νιώσεις άνετα.

2. Κάνε ένα διάλειμμα

Το διάλειμμα εν ώρα εργασίας δεν είναι μόνο το φαγητό. Εάν  χρειάζεσαι χρόνο να ηρεμήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντο. Βάλε τα ακουστικά σου ενώ εργάζεσαι, κάνε μια βόλτα μέχρι έξω για 5 λεπτά, μίλα μ΄ έναν συνάδελφο από το διπλανό γραφείο…  Κάνε μια προσπάθεια να χαράξεις τον δικό σου «χώρο και χρόνο» κατά τη διάρκεια της ημέρας στου στη δουλειά. Θα δεις που έτσι θα εστιάζεις καλύτερα στα σημαντικά πράγματα και θα έχεις περισσότερη ενέργεια (και θα είσαι και παραγωγική).

3. Δικτυώσου με τον δικό σου τρόπο

Δεν δεν αγαπάς τα social events, τις συναντήσεις και όλες τις επαγγελματικές -αναγκαστικές- υποχρεώσεις, κάντο με τον δικό σου τρόπο. Εάν δεν σου αρέσουν, σταμάτα να πηγαίνεις σε αυτά. Βρες τον δικό σου τρόπο επικοινωνίας. Προτίμησε να μιλάς με συνεργάτες και φίλους μέσω διαδικτύου. 

4. Να δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι

Αν δεν σου αρέσει να συμμετέχεις στα πηγαδάκια και στις συζητήσεις που γίνονται μέσα στη δουλειά, μπορείς να βρεις άλλο τρόπο για να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Για να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις και για να μην πληγώσεις τα συναισθήματά τους, βρες τον δικό σου τρόπο για να δείξεις το ενδιαφέρον, τη φροντίδα και τις ευαισθησίες σου…

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό