35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

4 ομήρους διέσωσε ο στρατός

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διάσωση τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια μιας «δύσκολης» στρατιωτικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια «μιας δύσκολης ειδικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν». Πρόκειται για τους:

Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών,Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών,Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών,Σλόμι Ζιβ, 40 ετών.

Και οι τέσσερις είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Supernova.

REUTERS/Marko Djurica

Οι όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «διασώθηκαν» από δύο διαφορετικά σημεία στην καρδιά της Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Noa Argamani reunited with her father ❤️‍🩹

Noa was rescued just hours ago after spending 8 months as a hostage in Gaza. pic.twitter.com/FVfcEYHrTh

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) June 8, 2024

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο News 12 μετέδωσε πλάνα, όπου εμφανίζεται η Αργκαμάνι να συναντά και πάλι τον πατέρα της, ενώ χαμογελάει και τον αγκαλιάζει.

Αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου ένα βίντεο με την 25χρονη να δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Ισαάκ Χέρτσογκ. «Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Σας ευχαριστώ για τα πάντα, σας ευχαριστώ για αυτήν τη στιγμή», λέει η χαμογελαστή Αργκαμάνι, ενώ κάθεται με τον πατέρα της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

Σε ένα άλλο βίντεο, η νεαρή γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και λέει «Είμαι πολύ συγκινημένη. Δεν έχω ακούσει εβραϊκά εδώ και καιρό».

Η Νόα Αργκαμάνι απήχθη με τον σύντροφό της Αβινατάν Ορ από το φεστιβάλ Supernova το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Ο σύντροφός της πιστεύεται ότι παραμένει υπό ομηρία.

Η 25χρονη Ισραηλινή αναδείχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα της κρίσης των ομήρων, όταν πλάνα από την απαγωγή της από δύο άνδρες σε μια μηχανή είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Στο βίντεο εμφανιζόταν η Αργκαμάνι σε απόγνωση να φωνάζει «Μην με σκοτώσετε!».

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «στοχοθετεί αυτήν την ώρα τρομοκρατικές υποδομές στη ζώνη της Νουσέιρατ», στα βόρεια περίχωρα της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν υποχωρεί μπροστά στην τρομοκρατία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό